lolbebek ben özel eğitimde çalışıyorum yardımcı olmaya çalışayım , belediyenin dediğiniz normal devletin var olan rehabilitasyon merkezleri sanırım çünkü belediyelerde böyle bir hizmet duymadım daha önce . Süreç şöyle oluyor devlet hastanesinde psikiyatri servisine gidiyorsunuz ords bi değerlendirme alıyorlar sonra sizi heyet raporu adına farklı birimlere de yönlendiriyorlar göz doktoru kbb ortopedi vb sonra heyet raporu alınıyor ve çözger raporu çıkmış oluyor sonrasında bulunduğunuz ilçenin ram diye geçen rehberlik araştırma merkezi diye kurumları var oraya gidip eğitim raporunuzu alıyorsunuz ve ve raporunuzun bulunduğu alana yani dil konuşma ise dil konuşma otizm ise otizm ne bileyim zihinsel bir engelse zihinsel engelliler destek eğitim programı içeren kurumuna müracat ediyorsunuz ve haftada 2ayda 8seans bireysel eğitim almış oluyorsunuz ve ücretiniz devlet tarafından sizin adınıza kuruma ödenmiş oluyorsunuz. Ama bu rapıoru olan çocuklar dedğiniz gibi tanı ortadan kalksaa bile ileride bu çocuklar askerlik polislik gibi meslekleri yapamıyorlar sadece dil konuşma için ayrı bi madde varsa onu bilemiyorum tabi ama bildiğim kadarıyla yok . Ama eğer benim maddi imkanım yettiği sürece ben kendim özel ders aldırırım çocuğuma derseniz yine bu kurumlara gider değerlendirme istersiniz ve kendiniz ücret ödeyerek özel ders aldırabilirsiniz çocuğunuza bu tamamen size kalmış bir şey.