Ozoooo
Benim için de, doktorlar için de, normal olan, asıl doğumun vajinal doğum olması. Sezaryen sağlık sorunlarindan dolayı çare amaçlı geliştirilmiş tıbbi bir mudahele. Ne yazık ki alternatif haline gelmiş.
Anne sütü gibi bir mucizeyi vermek varken, gogsum acicak diye mama vermeyi tercih etmek gibi.
Her fikre saygı duyulur tabikiii..
Ama alternatif olarak gözükmesine ve gosterilmesine çok karşıyım, çok güzel normal doğum olabiliyorken sebepsiz yere veya saçma bahanelerle sezaryene teşvik etmek çok yanlış…
Kadınlar doğurmaya kabiliyetli olarak yaratıldı bunu kadınlarımızın fıtratına uygunsuz gostermek büyük saçmalık…
Normal doğumun riskleri sezaryenden daha fazla değil asla… Ve artık tıbbın geliştiği cagdayiz diyelim ki vajinal doğumdan sonra komplikasyonlar oldu, doğumdan sonra anneyi toparlayabilecek bir sürü çözüm tedavi var, 7 kat kesilmek ve bundan toparlanmak varsa, herşey var demek.
Ama sezaryen sağlık sorunlarından dolayı kullanıldığında bir çözüm, bir tedavi, bir çare olarak, Allah’tan gelmiş büyük bir nimettir, hemde ne büyük, ne hayatlar kurtarmıştır eminim. Bundan hiç şüphem yok.
Kendim ilk evladımı çok zor şartlarda normal vajinal doğum yaptım, bir sürü komplikasyon yaşadım. Ama hepsini yaşamak zorunda olduğumu düşünüyorum çünkü dünyaya bir can getirmek bu kadar kolay değil, ama çok şükür çok güzel toparlandim.
Ikiz gebeyim şimdi ve büyük ihtimal sezaryen olacagim, vajinal doğum sevdalısı olmama rağmen boyle riskli bir durumda sezaryen gibi bir nimetinde farkında olarak mutluyum.
Ama vajinal doğum yapabilmek varken sezaryeni alternatif olarak görmek beni aşırı üzüyor anlatamam. Doktorlar ebeler, her halükarda vajinal dogumun tüm faydalarını ve sezaryenin çok üzücü ve korkutucu zararlarını anlatsalar keşke, bir çok annemiz doğrulardan mahrum…
Rabbim herkese hayırlı sağlıklı huzurlu dogumlar ve sağlıklı kavuşmalar nasip etsin 🤲🏻❤️🌼