merhaba güzel anne adayları 🌸
28 ağustos da başlayan kasılmalarım vardı hafif olarak başladı tabi ben hemen anladım kasılma olduğunu ve sayaç uygulaması indirdim sürekli takip ediyordum bazen 30 dakika da bir bazen 1 saatte bir geliyordu düzensizdi yani ama ben olayı hızlandırmak istiyordum akşamına çıkıp 1 saat yürüyüş yapıp kaldırımda aksak aksak yürüdüm ve sancılarım sıklaştı 30 ağustos da kalkıp bütün evi baştan aşağı süpürüp dizlerimin üstünde sildim 😂
bugün doğurcam diye inat ettim neyse gecesi süper ay vardı gece 4:30 a kadar bekledim ayı izlemeye çıktım ani bir sancı bastırdı duşa girdim lakin sancı geçmedi sabah 10 da kontrolüm vardı zaten sabahı bekliyim dedim gidp biraz uyudum saat 7:40 gibi uyandım kıvranıyodum sancıdan eşim kalktı noldu dedi sancım çok arttı kesin doğurcam bugün dedim oda işe gidp yarım saat sonra beni almaya gelicekti neyse ben o sırada mutfaktan koridora doğru adım atmaya başladım yürüyüş yaptım sancım geldikçe kapıya asıldım squat yaptım sonra eşim geldi anneme sende gel bebişi görürsün dedim üçümüz çıktık hastaneye gittik bekleme esnasında sancılar devam ediyor tabi o sırada doktorum çağırdı nasılsın dedi bende sancım var dedim 🫠 normalde çatı muaynesi olucaktım sedyeye geçtim ⅔ santim açılman var doğum başlamış dedi biz şok hemen ultrasonla baktıktan sonra beni doğumhaneye aldı ama ben şoktayım eşimi hemen eve yolladım valizi alsın diye ben de nst odasında bekliyorum ebe gelip açılmamı kontrol ederken bebeğin kafasını oynatıyordu ve bende içimde döndüğünü hissettim canım çok yandı ve o an dedimki ben doğuramicam galiba epidural istedim ameliyat odası müsait değildi beni beklettiler sancılarım o sırada 100 falan ebe bağırmalarıma dayanamadı kas gevşetici verdi dünyam karardı ama sancılarım biraz hafifledi biraz sohbet ettik ebemle ondan sonra ameliyat odasına geçtim ve epidurali taktılar beni odama indirdiler odamda ailemle vakit geçirdikten sonra doktorumun beni görmek istediğini ve nst odasına çıkmam gerektiğini söylediler bende telefonumu almadan apar topar çıktım ve gece uyumadığım için çok uykum vardı doktorumu beklerken uyuya kalmışım açılmam o sırada 8 cm olmuş doktorum telefonunu evde unutmuştu ve hemen alıp geliyorum sakın doğurma dedi ben o sırada hala uyumaya çalışıyorum ebem uyuma sancın geldikçe ıkın 9 cm olmuş başlıyoruz dedi ve doktorumda geldi o sırada ve 3 kere ıkındıktan sonra nefesim kesildi çünkü kas gevşeticiden dolayı çok kusmuştum ve susuz kalmıştım susuzluktan nefesim çıkmıyordu ebe o sırada karnıma bastırdı ve tabi ben çığlık 😂 bebğin kafası çıktı ama o anki rahatlama hissini anlatamam ben bebişimi izlerken doktorum dikişini yapıcam dedi meğersem kesi atmış hissetmemişim bile dikişimi yaptılar ondan sonra odama indim ve bebişimi emzirmeye başladım gerçekten dünyanın en güzel hissi olabilir gece boyunca dünyanın en mutlu insanı bendim ama sonra bebeğimin kanında enfeksiyon çıktığı için yoğum bakıma aldılar ve şuan hala yoğun bakımda sadece 1 gece beraber kalabildik o biraz zor oldu atlatmam lütfen dua edin bebeğim cuma günü sağ sağlim taburcu olsun 🌸 allah isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın annelik çok başka bir şeymiş onu öğrendim sizi seviyorum güzel anneler 😍🥰