Merhaba anneler
Bebeğim doğalı 6 gün oldu ve her şey çook güzel.
Sezeryandan korkan anneler asla korkmayın.
Sabah hastaneye yatış sınra 8 de ameliyata alındım ekip çok şahaneydi beni sakinleştirmek için her şeui yaptılar. Daha sonra doktorum hadi başlıyoruz güzel kızımızı alalım dedi. Bana göre annelik duygusu ilk sesini duyduğun an değil de gerçekten bence ilk temas anında yükleniyor.
Hemen küçük miniğimi yanağıma koydular pamuk gibi dedikleri gerçekten doğru bir kavram.
Odaya alındım bu arada 8 de ameliyata alınıp tam 9 da çıktım. Ben çok gergin girdiğim için ameliyatta 2 kere kustum. Çünkü bir çok ağrı kesici ve diazeme alerjim vardı. Sürekli onları söyledim. Ağrı ve sızı evet illa ki oluyor ama inanın ki düşündüğünüzün çok çok çok altında oluyor. Sürekli ağrı kesici vuruyorlar zaten.
Sonda takılma olayına gelirseniz rica ederseniz uyuştuktan sınra da takıyorlar. Ayağa kalkıp ilk yürüme biraz acılı oluyor evet ama onu da gerçekten atlatıyorsunuz ne kadar çok yürürseniz o kadar rahatlıyorsunuz.
Ben şu an 6. Gündeyim yemeğimi yapabiliyorum bebeğime bakabiliyorum yaranın üstüne sıkılan sprey sayesinde her gün banyo yapabiliyorum.
Size verebileceğim tavsiye kesinlikle emzirme de bir danışmanla görüşün. Benim göğüslerim yanlış emzirmeden dolayı yara oldu. Ona da her şeyi denesenizds en etkili yöntem zeytinyağı oluyor.
Doğumdan 2-3 hafta önceden kesinlikle her gün göğüs uçlarınızı zeytinyağı ile yumuşatın acı çekmemek için. Doğuma girmeden yine 1-2 hafta önceden kuru incir, dut kurusu, hurma yemeye başlayın sütünüzde çok çok çok fazla etkili oluyor.
Şimdi minik kuzumla yatakta birbirimize bakıyoruz. Çok güzel her şey.