Merhaba size 2 normal doğum yapmış anne olarak tavsiyeler vericem. İlk dogumu neredeyse 24 saat sürmüş biri olarak söylüyorum çok zor ve korkunçtu. Uzun bir süre unutumadım☹️ İlk doğumun ve kimsesiz bir şekilde desteksiz sancı çekmenin de katkısı oldu tabi. Sadece yatarak nst de sancımı karsıladım ve çok bağırarak kendimi yerden yere atarak çok bitkin düştüm. Devlet hastanesinde birsey yiyip içmek kesinlikle yasak yatıştan sonra. Gelelim 2. Doğuma ilişkinin çok faydasını gördüm. Açılmamı başlattı diyebilirim Doğumda eşim ve arkadaşım vardı eşimin desteğiyle ve arkadaşımın dogum koçluğu yapmasıyla çok güzel yönettik 1 cm açılmayla suni destekli 4 saat içinde tam açılma oldu. Sürekli açılma hareketleri, sancı geldikçe sıcak duş, susadıkça su ondan önce tok karınına olmam, eşimin masajları ile sancım hafifledi resmen. Tam açıklığa gelene kadar sohbet edip gülüp eğlendik. Ebe tam açıklık diyince inanmadım e ben iyiyim dedim çünkü doğum benim için kendimi parçalamaydı ama doğru bir şekilde güvendiğim sevdiğin insanlarla yönetince çok kolay ve güzel olabiliyor☺️3. Bebeğimi bekliyorum ve 0 korku tam tersine doğurmayı özleyeceğimi düşünmezdim 😂Doğumdan korkmayın ve bebeğin doğması için ona yardımcı olun sadece bu zaten oda bunu istiyor😍 var mı sizinde 2 doğum kıyaslamanız bekliyorum .