KubraK17 İyi akşamlar kızlar, serviks kısalığı problemi yaşayan var mı? 32. Haftamda 24 mm olduğu söylendi ve endol kullanmam söylendi. Bu durumu yaşayan var mı ve iyileşme sürecinde neler yaptığını paylaşır mısınız?
Nurmert KubraK17 o kadar çok kii 🫤 yine haftanız ileriymiş şanslısınız bi yandan . Benim 24.haftamda teşhis kondu ve serklaj işlemi uygulandı , serklaj işlemi için ileri bi hafta aslında . Endol sanırım ağrı ve kasılmaları engelliyor bol bol yatmanızı öneririm
Sara-2007 Bendede 26dan kisaldi ama biz onceden dikis atmisdik Yone kisaldi fazla ayakusdu oldum Simdi 32hafta olduk.bugun doktor 23 olcdu acilmamda var Ama baya iyi dedi doktor Uzanicam yine.26haftadan hic kalkmiyorum .bugun arabayla git gel bilmiyorum neden karnim arabir kasiliyoe
Sara-2007 KubraK17 yani yalnizca uzaniyorum. Doktor uzan soyledi Ama kasilma kisaltiyor.ayakusdu durmakda Kasilma durunca uzanmasada,en azindan kisalma olmuyo🥰
tlhmrv KubraK17 tabiki var canım kisalip uzuyo merak etme dinlen ve lavobo harici kalkmamaya çalış endol baya etkili bı ilaç kasilmani keser bol su iç ilacın yan etkisi de fazla suyunu etkilemesin
ttugba92 Bende 33.haftada yaşadım aynı sorunu 2.33cm ölçtü doktorum. 2 tane ciğer geliştirici iğne yaptı. Akşamları Progesteron fitil ve savah akşam kasılmaları engellemek için adalat verdi. Şu an 35+5 haftadayım. 2 haftadır full yatıyorum minimum hareketle yaşıyorum. Dün kontrolüm vardı 2 haftada 2.12ye düşmüş. 2 hafta daha ilaçlara devam edeceğiz. 2 nin altında olmaması iyi tutabildiğimiz kadar tutacağız dedi. 37 yi görüp 37+4 ten sonra ilaçları kesip doğumu bekleyeceğiz dedi. Size ciğer geliştirici iğne yapmadılar mı?
KubraK17 ttugba92 iğneyi sordum ama gerek duymadı, bol sıvı al ve yat dedi sadece. Ayağa kalktığımda karnım ara ara sertleşiyor ama eskisi kadar sık kasılmalarım olmuyor. Pazartesi günü kontrole çağırdı.
ttugba92 Mihribansarma ayaklarının altına yastık koyup minimum derecede hareketsiz kal canım. İlaçlar kasılmalarını kesecektir. Doktoruna ciğer geliştirici iğneyi de sor bence bebek için iyi bie önlem.