Bebeğimin suyu az olduğu için gem devlet hem özel hastanesi 40. Haftada gelmezse alacaklarını söylediler suni mi başlarız sezaryen mi bebeğin durumuna göre karar verilecekti ve ben başından beri normal doğumu çok istiyor sezaryenden inanılmaz korkuyordum 39+6 olmuştuk 9 ay boyunca yoga yaptım 37 fen itibaren adaçayı hurma ananas yedim tık yok ertesi gün 10.30 da son kontrolüm var artık Umutlarım tükenmişti derkeeen annem o akşam 23.00 civarı küveti doldur sıcak suya otur rahmin yumuşar dedi oturdum yarım saati geçkin. Sonra yattım . gece 2 gibi WC kalktım baktım nişanım gelmiş çok mutlu oldum ama hemen doğum başlamadığını bildiğim için geri yattım bu sefer belime reglin ilk günü gibi tatlı bir ağrı girdi ağrılar ritmik olmaya başladı ama çok sık değildi sabah randevu saatimi beklemeye karar verdim tabi heyecandan uyuyamadım kasılma sayar açıp takip ederken 5.30 da suyum geldi su gelince hemen gitmem gerektiği için sabah hastaneye yatışım yapıldı 1 2 cm açılmam varmış suni sancı takıldı öğlen 4 cm olmuştum sonra 4 5 gibi 6 cm de kaldım bu arada sancıları hep yürüyüşle ve pilates topunun üzerinde nefes egzersizleri ile karşıladım kesinlikle bahsedilen kadar zor değildi suni sancı ama yatarak karşılamak zorlaştırıyor bence nefes yönetimi her şey akşam 6 7 gibi açlık susuzlukta vuruyor gücüm bitmeye başlıyor uykum geliyordu benim en büyük şansım kesinlikle ekipti bu iş ekip işi ben vazgeçmedikçe onlarda vazgeçmedi ve ellerinden geleni yaptılar ebem 6 cm de takılınca sana yardımcu olacam dedi elleriyle beni açtı 8 cm getirdi yine topa geçtik tuvalte oturup hafif ıkıbma çalışmaları yaptık ben şiddetli sancı hissetmiyordum o yüzden ıkınma hissi gelmiyordu 8 e doğru 8 cm açılmayı da ebe 10 cm getirdi biraz yardımla doğurturuz seni dedi çatala geçtim sancıyla beraber ıkın diyorlar sancı hissetmiyorum doktor nasıl hissetmiyorsun diyo resmen doğal epidural oldum cihaza Bakıp Sancı geldiğinde Bana ıkınmamı söylediler yap kakanı kızım diyor doktor ıkınıyorrım ama yetmiyor tek zor yanı benim için ıkınmaaktı o an çok korktum bebeği vakumla çekecekler ya da ordan sezaryene dönecek diye çocuk doktoru ve çocuk hemşiresi de doğumdaydı kafamı çocuk doktoruna çevirip sürekli burdan sezaryene dönmez demi dedim en sonunda adam gelip karnıma bastırdı bende ıkınmaaya devam ettim ve başı çıktı başı çıktıktan sonra ıkınma dediler durdum o yüzden yırtılmadım ama bebek kafasını yan soktuğu için yan tarafta epizyom oldu ve dikişlerim oldu ne doktor keserken ne de dikerken hissettim doğal anestezi perine bakımını şu An iyi yapıyorum o da acımıyor sonra kızımı koydular kucağımda dışarı çıktık dünyalara bedel ve değer ebem ve doktorum sayesinde her şey istediğim gibi oldu 🧡