Honeybaby_ Kedilerinizin poposunu siliyormusunuz benim kedim 5 aylık ve hep bebek ıslak mendili ile temizliyorum ama ona bi zararı olur mu acaba diye de düşünüyorum 🤔
NisaSevgili Honeybaby_ onlar temizlerler zaten kendilerini. Benim de kedim var arada yazın yıkadım sadece kedimi çok sıcak olduğu günlerde onun dışında hiç böyle bişey yapmadım. Çünkü gayet temiz hayvanlar. Gerek duymanızın özel bi sebebi var mı acaba
NisaSevgili Honeybaby_ bir de 5 aylık demişsiniz eğer kendisinin yapmasına izin vermezseniz pis bir hayvan olabilir nasıl olsa temizleyeyim var diye düşünüp kendini temizlemeyi unutabilir.
baybarsmom Honeybaby_ bazen leke kalıyor öyle siliyorum uzun tüylü olanın tüylerini kısaltıyorum poposundaki o kadar. Zaten onların dilleri özel kendılerını cok temizliyolar
skrbsrl Honeybaby_ hayır zaten kendisi temizliyor yikamiyoruz bile zaten sürekli evde olduğu için pislenmiyor çocuğum sürekli yalaniyor temizleniyor😄 böyle poposunu ıslak mendille filan silmek tembellik yapıyormuş sürekli siz yapın diye bekleyip kendisi temizlemiyornus diye duymustum
Honeybaby_ NisaSevgili Evet kendisini temizliyor fakat hemen değil koşuyor oynuyor unutuyor belki yarım saat sonra bakıyorum temizliyor ama evde namaz kıldığımız için içim rahat bırakamıyorum uzun tüylü İran kedisi bide çok bulaşıyor 😕
Blossom Honeybaby_ Popo bölgesindeki tüyleri kısaltın. Uzun olduğu için istemeden bulaşır. Benim kedilerimden biri de uzun tüylü. O bölgedeki tüyleri kısaltıyoruz sıkıntı olmuyor.
NisaSevgili Honeybaby_ işte öyle alıştırdığınız için olabilir yapmayın öyle bence. Yoksa çok zorlar benim de kedim çok kısa tüylü değil. Bırakın öğrensin daha bebek bir de
Rwerdst Honeybaby_ ooo benimki de çok uzun tüylü. Bokunun yapışıp çıkmadığı bile oluyor. Tüylerini kısaltırıyoruz biz veterinere. Hiç silmedik biz poposunu. Tuvalet eğitimi vardı annesi öğretmişti.
Honeybaby_ skrbsrl Doğrudur evet küçükken kolaydı da büyüdükçe zorlaşıyor zaten izin vermiyor en iyisi ona bırakayım
Elifsn Bizim miniğimizde poposunu temizlemeyi unutuyordu. Tuvaletini yaptıktan sonra fıs fıs ile su sıkıyordum poposuna, ıslaklığı sevmediği için hemen temizleye başlıyordu, 2-3 hafta bu şekil yaptım ve şu an kendi temizliyor alıştı