Merhabalar hep hikayeleri okuyup içlenirdim nasıl olacak artık olsun diye şükür bana da nasip oldu 01.09.2023 saat 11.50 Umay’ım canım kızım dünyamıza hoşgeldin.
Gelelim doğum hikayemize, 37de yapılan çatı muayenesi sonucum kemiğim dar olduğunu ama istersen normal doğumu da deneyebiliriz dedi doktorumuz, karar vermek için süre istedim 38. Haftanın sonralarında bebeğin artık miadı doldurmaya başladığını suyunun da azalmaya başladığını öğrendik ve 39+2 için sezaryen planladık.
01.09.2023 günü saat 8.30da hastaneye gittik önce doktorumuz ile görüştük bir kaç form imzaladık sonra hasta yatış birimine gidip işlemlerimizi tamamladık. Odaya yerleştik süsleme yaptık biraz burada asla doğum yapacak kişi ben değilmişim gibiydim. 😂 hemşire geldi damar yolu açtı nst bağladındı ve beni ameliyathaneye götürecek olan sedye geldi orada ben koptum ağlamalar çığlıklar hak getire 😂 ameliyathane geldiğimizde hemşire ve doktorumun beni sakinleştirmeye çalıştılar en azından ağlamıyordum artık. Anestezi uzmanı geldi sana yapacağım her şeyi anlatacağım hiç korkma dedi gerçekten dediği gibi her şeyi tane tane anlattı ve gerçekten damar yolu daha çok acıtıyor. Ama ben kısa bir işlem sanmıştım bence gayet uzundu ama dediğim gibi acısız. Hemşire sıkı sıkı uyardı dokunmalar bastırmalar çekiştirmeler illa hissedeceksin bunlar normal acı duymadığın sürece bağırma ki sana yanlış uygulama yapmayalım dedi.
!!!!!HASSAS YER BAŞLIYOR ETKİLENECEK OLAN LÜTFEN OKUMASIN!!!!!
Neşter karnıma değdiği an o kadar panik yaptım ki yani acıdı ki acımadı mı bilmiyorum ama hissettiğimde çığlığı bastım hemen durdu doktorum, hemşire bak acımadı sadece hissettin lütfen sakin ol dedi, bacaklarını kaldır dedi kaldıramadım bak uyuşmuşsun hissedeceksin ama acı yok dedi ve devam etti doktorum, daha sonrasında çekişmeleri hissettim kendimi tutmaya çalışıyorum ama ister istemez gerildim çok panik yaptım ve beni bitiren filmi koparan olay tam burada başladı, bu filmlerde gördüğümüz ışıklar varya kocaman ameliyathane masasının hemen üstünde onların camdan yüzeyi varmış (hepsi aynı mı bilmiyorum ama benimki aynaydı) ve oradan karnımı gördüm ameliyat yapılan karnımı o manzara karşısında daha kötü oldum ve ağlamalarım başladı yeniden anestezi uzmanı arandı hemen geldi konuştu benimle ama nafile gördüm o manzarayı bir kere elimden damar yoluma bir iğne yaptı ne bu dedim sakinleştirici korkma sakin lütfen dedi. Ve meğer o genel anestezi iğnesiymiş ve direk bayıldım. Kızım 11.50de doğmuş ben ayıldığımda saat 12.38di. Sersem gibiydim ilk bebeğimi sormuşum sonra ikimizi aynı anda çıkardılar. Sondayı çıkardılar yürüdüm gerçekten ilk kalkış çok kötüymüş, 27 yaşındayım böyle bir acı görmedim. 5 dk yürüdüm her iki saate bir kalktım her kalktığımda acım azaldı ve kendim kalkmaya başladım. Gazımı tuvaletimi çok rahat bir şekilde çıkardım. Sadece öksürmemek ve hapşırmamak için dua ediyorum o çok kötü. Ameliyat yeri sızlıyor eve geldim duş aldım pansuman yapıyoruz. Sütüm maalesef gelmedi mama veriyoruz hemşire bana 2 saatte bir emzir sütün yoksa bile 3. Saatte mama ver dedi o şekilde yapıyoruz. Allah herkese sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsin diyorum. Uzun oldu hakkınızı helal edin her detayı yazdım 🙏🏽