Ben 35. Haftada lansinoh kreme başlamıştım, sandım ki yara olmaz ama oldu maalesef. Hatta bebeeğim uyanacak diye korkuyordum 🙁 emzirmek istemiyordum acıdan. Lansinoh, zeytinyağı denedim, kalkan koydum, silikon uç koydum ama fayda etmedi. Bi gün bebeğimi hastaneye götürdük ama ben de göğsümün sancısından duramıyorum, kadın doğum acile gittim, doktor noldu dedi, memem acıyo diyip ağlamaya başladım 😂😂 doktor ve ebe halime çok üzüldüler. Oradaki ebe memenin ucuna kendi sütünü sür ve açıkta bırak dedi. Gece yatarken bile üstüm çıplak yatıyordum. O beni rahatlattı, 2 güne düzeldi.
Bir de emzirme pozisyonunuz doğru mu ona bakın. Bebek yanlış tuttuysa, yanlış emiyorsa da yara yapabilir. Hastanelerin emzirme poliklinikleri var ya da aile hekimliğindeki ebenizden destek alabilirsiniz. Emzirirken yanınızda en az 3 yastık olsun, biri bebişin kafasında, biri poposunda biri sizin sırtınızda. Meme başı bebeğin burun hizasında olsun. Ağzını kocaman açtığında ağzına verin memeyi. Yoksa sadece ucunu alır, hem tam ememez hem de yara yapar.
Oturarak emzirmek zor geliyorsa ve rahat edebiliyorsanız yan yatarak emzirin. Bebeğin göbeği sizin göbeğinizle temas halinde olsun. Meme ucu yine burun hizasında.
Göğsüm kanıyordu artık, hatta bebeğim kabukları yutacak diye korkuyordum, doğru pozisyonda emzirme ve çıplak gezme bana çözüm oldu.