Tugcecan26 Selam kızlar 🙋♀️ 38+5teyim hamileliğim boyunca 4 farklı doktorda muayene oldum bunların 2 si devlet 2 si özel. ilk doktorumda doğum yapmaya karar aldım (bırakma sebebim sürekli evham yaptırmasıydı). 34te doktorum normal doğum yapacağız yan duruyor dönmesini bekleyeceğiz diyordu 36da nst sonrası ebe çatı muayenesi yaptı dar sezaryen dedi. Doktoruma bunu ilettiğimde tamam zaten hala dönmemiş düşün gün seç deyip gönderdi. 37de devlete gidip aynı muayeneyi yaptırdım bebeğin döndüğünü bi problem olmadığını normal doğum olabileceğini söyledi. Tekrar kendi doktoruma gittim durumu anlatıp ebe muayene ettiği için güvenemedim bi de siz bakar mısınız deyip tatlı dille izah ettim Çatıda problem yok 🤷♀️ ama bebek kanala inmemiş bekleyelim dedi. Dün kontrole gittiğimde hala kanala inmediğini söyledi 39+3 e kadar bekleyelim yine kanala inmemiş olursa sezaryene gün verip bebeği alalım dedi ve sürekli olası risklerden (kakasını yeme kordon dolanmadı vs) bahsedip korkuttu. Bana Biraz sezaryen yanlısı gibi geliyor. Şimdi çarşamba gideceğim kanala inmediyse cuma falan yani 39+5te alalım diyecek. Bu arada geçen ay arkadaşım normal doğum deyip diretti devletteki doktorların ihmali sebebiyle çocuğunu kaybediyordu son anda acil sezaryenle kurtuldu. Devlette doğum yapmak istemiyorum eşim refakatçi kalamıyor diye tamamlayıcı sigortamın geçtiği özel hastanede diretiyorum. Ben artık allak bulllak oldum normalden sezaryene ordan normale derken ne düşüneceğimi şaşırdım ve yıprandım. Sizin ilk gebeliğinizde bebek kanala ne zaman girdi hangi doğum türünü tercih ettiniz yada ben ne yapmalıyım bi fikir verin yoksa araştırmaktan ya da sürekli insanların başına gelen kötü şeyleri yaşayacak mıyım diye çıldıracağım
zlmchnklc Tugcecan26 bende doktorumdan hiç memnun değilim ilk gebeliğim 38+3üm çatı muayenesini yeni yaptı eğri dedi haftaya gel bakalım sancın yok dedi çatı eğri ise düzelecek sanki moralım sıfır devlete randevu aldım pazartesine bakalım önemsenecek miyim arkadaşınıza devlet mi normal olsun diye diretme yapmış
Knergiz Tugcecan26 allah tevekkül edin onu oraya yerleştiren elbet çıkaracaktır. Normal doğumu bekleyin zamanı gelince gelir zaten bebişiniz.şu zaman da sezeryanla alalım bana mantıksız geliyor. Herhangi bi risk göremedim ben
Atss0000 Tugcecan26 canim sen istedigin kadar sezeryan de yada normal de oncelikle bunu bil bebek nasil isterse ne zaman isterse oyle oluyo. Diger konuya gelicek olursak zaten hareketlerini hissetmedigin zaman gidersin zamanini bekle derim ben sonucta 41 e kadar yolu var eger bebek normal doguma uygunsa suni sancıyi da deneyebilirsin doktorun onermedi mi?
Tugcecan26 zlmchnklc alanyada yaşıyorum burda devletteki doktorlar o kadar ilgisiz ki size anlatamam. Burda yok ama sizin Yakınlarınızda şehir hastanesi varsa daha iyi ilgileniyorlar orayı tavsiye edebilirim. Kendisi diretti doktoru da sağolsun bişeyin yok normal doğurursun deyip gönderdi
Mustafamirza Ben ilk gebeliğimde de doktorum çatı normal bebek normal olmasına rağmen bebek iri doğuramazsın diyip 39 haftalık gibi almak istedi hemen başka doktora gittim ve doğurdum çok şükür ki okadarda iri bebek doğmadı normaldi yani çatısı dar olup 4.500 kilo görümcem bile doğurdu bence hiç panik yapmayın ve derhal googleda memnuniyeti yüksek normal doğum yanlısı bir doktor bulmanız doğum anında herşey belli olur bi sancılar başlasın daha vaktinizde var birde bol bol merdiven inip çıkın ve yürüyün tavsiyem 👍🏼
Tugcecan26 Mustafamirza çok teşekkür ederim yürüyüş zaten yapıyorum bir de merdiveni deneyip bekleyeyim en iyisi ☺️
Meridag Mustafamirza beni de korkuttu doktorum bu kontrolde. Zamanınj beklersek bu bebek 4 kiloyu geçecek nasıl doğuracaksın vs vs. Durduk yere insanı geliyorlar ya 😒
Zeyno-123 Esranur67 nasıl kolay herkes çok zor diyor siz sezeryanmı oldunuz olduysanız anlatırmısnız nasıl bişi olduğunu
Tugcecan26 Esranur67 şimdiye kadar hep normal doğum bekledim şimdi sezaryene dönünce bir de ameliyat adı var malum korkuyor insan ☺️
Tugcecan26 Knergiz bana da öyle geliyor ama yakın zamanda arkadaşım risk yaşayınca korktum açıkçası. Teşekkür ederim fikriniz için ☺️
Ayseasena Knergiz herhangi bir tıp eğitiminiz yoksa bir konunun size doğru ya da yanlış gelmesinin önemi yok hanımefendiyi yanlış yönlendirmeyin lütfen.
Tugcecan26 Atss0000 maalesef direk sezaryen diyor suni sancıyla kanala inebileceğini forumdan öğrendim
Esranur67 Zeyno-123 canım bol.yuruyus bak canın yanacak ama ne kadar çok yurursen ne kadar çok su içersen o kadar çabuk iyilesin mesela hastanede çıkarken eşimle kaynanam çocuğu alıp gittiler ben odadayim daha tek başıma indim arabaya kadar yürüdüm sanki hicbisey olmamistim gibi tabi bünyeye göre degsiir ben keisntisisz iki saaat boyunca yürüdüm koridorda
Gunes1723 Ben sizin yerinizde olsam 40 a kadar beklerim baktım olmuyor sezeryan olurum , benim de az kaldı planlı sezeryan olucam , hamilelikten 10 ay önce çikolata kisti ameliyatı oldum ve plasentam aşağıda olması sebebiyle
Tugcecan26 Gunes1723 sizler yazdıkça fikirlerim netleşmeye başladı sanırım bende bekleyeceğim. Bu arada hem geçmiş olsun hem de Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ❤️🙏
sselinn Tugcecan26 benim bebeğim kanaldaydı ama doktor çatın dar dedi. Diretmedim açıkçası. Sezeryanla doğum yaptım. Doktora güvendim riske gerek yok
Tugcecan26 sselinn doktorunuz güven veriyorsa en iyisini yapmışsınız. Benimki hiç güven vermiyor üstüne bir de sürekli olabilecek kötü şeylerden bahsediyor 😅