ikiprensannesi__ Öğretmen olarak şunu söyleyebilirim, içine kapanık olması kötü bir şey değil. Mahcubiyet duygusu güzeldir. Çocuklar zorba evet ama bununla baş etmeyi de kendileri öğrenmek zorundalar ve başarabiliyorlar. Anne olarak anlıyorum sizi insanın içi gidiyor ama zamanla sorunlarını çözmeyi beceriyorlar. Kötü bir şey gördüğünde öğretmenine söylemesini, kimsenin ona zarar verme hakkının olmadığını, bunun suç olduğunu öğretirseniz eğer sorun yaşadığında öğretmeniyle direkt çözebilir. Siz de olaylara müdahil olmadan öğretmenden bilgi alırsınız. Bir hocamız sizin oğlanın yaşadığını yaşamış, okula gittiğinde kardeşi doğmuş bu yüzden kimse okula götürmemiş, tek başına gitmiş. Tüm çocuklar ağlarken ben ağlayamadım, kim susturacaktı ki mecbur alıştım okula demişti. İçim çok yanmıştı bu sözüne. Babası ya da bir aile üyesi mutlaka okula götürüp getirsin, yanında olsun. Siz de ilk gün orada olmaya çalışın. Allah zihin açıklığı versin içiniz de ferah olsun. Önce Allah’a sonra öğretmenlere emanet minik canavarlar 🥹