zzz02 İyi günler arkadaşlar, 4 yıldır devlette çalışsan bir anestezi teknikeriyim. Aklınızdaki soruları elimden geldiği kadar cevaplayabilirim
Mothertea zzz02 2020 de doğum yaptım spinal iğnesini 5 kez denedi doktor ve sonunda yapabildi ve çok zor geçti benim için sırtın ödem olmuş ondan dedi ama benim ödemim hic yoktu yine sezaryen olacağım travma oldu bende sizce neden yapamamış olabilir 😑🙏
Melekozge zzz02 ilk bebeğim 2 yaşına giricek 1 ay sonra doğumum var normal doğum yapabilir miyim iiki sezeryandi belden uyusmali doktorum ,39 hafta da alırız bebeği dedi ,
Elenora zzz02 seni bana Allah gönderdi ben sezeryan olacağım . Şu belden ve genel anestezi hangisi iyi his var mı yok mu biraz bilgi lütfen 🙏🏻🥰
zzz02 Mothertea Omurganızda oluşan eğrilik ya da düzensizlikler spinal anesteziyi zorlaştırabilir. İşlem esnasında kendinizi kasmanız, doktorunuzun tecrübesi ve anatomik durumunuz bunu etkiler :)
zzz02 Elenora sezeryanlarda eğer buna engel teşkil eden bir durumunuz yoksa spinal daha iyidir. Dokunmaları hissedersiniz bir şeyler yapıldığını anlarsınız ama ağrı hissi olmaz
OptOzen Herkesfarkinda iğne yapılırken bir miktar sıvı akıtılır beyin omurilik sıvısından, bu sıvı kaybı da baş ağrısına sebep olur :)
zzz02 Herkesfarkinda Herkesfarkinda Spinal anestezi ilacı beyin omurilik adı verilen Bos sıvısı olan bölgeye yapılır. İşlem sırasında doğru yer olduğundan emin olmak için de bir kaç damla damlar. Bu sebeple olur. Bol sıvı tüketip, bol kafein alıp başınız yukarda yatarsanız şikayetlerinize faydası olur
zzz02 KahveliBiAnne Yapılan ilaçların yan etkisinden dolayı tansiyon düşüklüğü yaşanır o da mide bulantısı yapar.
Seda34 zzz02 bende ikiz hamileyim heralde sezeryan olurum ama ben belden uyuşma istemiyorum şahit olmak istemiyorum genel anesteziyi seçme şansım varmı seçilebiliyormu
Hilalarikan zzz02 bu bulantıyla birlikte bayılmaktan korkuyorum herhangi bi sorun olur mu bayılınca çünkü tansiyonum düşünce bayılıyorum ben
Xcbaby zzz02 OptOzen İkinize de sorayim o zaman :) merhabalar spinal ve epidural farki nedir? Bir de o belden igne ile yari uyusturma yaptiran arkadaslarim var uzerinden 5 sene 10 sene gecmis hala iğne yeri sizliyor diyorlar bu durum beni korkutuyo olurda sezeryan gerekirse tam uyutma isteyeceğim sirf bu yüzden:(
Dicle06 zzz02 ben sezaryen olacağım belden aşağısını uyuşturacaklarmış korkularım var midem bulanır mı tansiyonum düşer mi ameliyat odasında bayılır mıyım ne yapmam gerekiyor bunları yaşamamak için kaç saat sürer o uyuşmanın etkisi
OptOzen Dicle06 Bunlar için sizin yapacak birşeyiniz yok :) Gerekli sıvı alımı(IV) ve uygun tedavi yöntemleri ile hepsi kontrol altına alınabilir endişe etmeyin. Ameliyat esnasında sıkı takipte olacaksınız merak etmeyin.
zzz02 Xcbaby spinal anestezide bir kere iğneyle girerek ilaç uygulaması yapılır ve ortalama 4 saat etkisi sürer. Epiduralde size ilaç takviyesi yapılması için düzenek kurulur ve daha uzun süreli kullanılabilir. Yan etki olarak bel ağrısından şikayet eden kişileri duysam da kendim için şahsen spinali tercih ederim :)