Kumru_6694 Merhaba bende oğluma iki isim koymayı düşünüyorum da , iki isimle mi sesleniyorsunuz yoksa ilk ismi mi , bulduğumuz isimler yanyana yakışıyor ama bu kafama takıldı
Mervesrsy Kumru_6694 Aslında iki isim kullanılması gerekiyor sünnet olduğunu biliyorum ancak tercih edilmiyor eğer tek ismi de güzel ve anlamlıysa dinen özellikle o da sünnet olmuş oluyor yani siz ağzınızı öyle alıştırsanız dışarda tek isim kullanıyorlar
Mavisim3457 Kumru_6694 Bence koyduğun isme göre değişir. Örnek kerem ali ise ismi çift isim okunabilir. Kardeşimin ismi Muhammed Ali ydi çift isim okuyorduk. Bu benim kendi görüşüm. 🥰
plajterligi Kumru_6694 Asil Yiğit oğlumun adı aslında ilk aklımıza Yiğit geldi yanına başka isim istediğim için Asil i bulduk herkes daha karnımdayken bile Yiğido dediği için iki isimle seslenmiyoruz pek fazla 😂 ama gün içinde aklımıza geldikçe söylüyoruz iki ismini de biliyor lakabını da biliyor sıpa❤️
ebrarmom08 Kumru_6694 bizim iki isim okulda öğretmeni ilk ismiyle sesleniyo bende ilk ismini sevmiyorum kullanmıyorum (kaynanamın ismi) herkes canı nasıl isterse öyle sesleniyor ama kızım benim kullandığım ismi benimsedi ve onu tercih ediyor 😇😊
Nuremses Mervesrsy bende iki isim koyacam çok arastırıp sordurdum fakat iki isim bırakmak sünnet değil sünnet peygamber efendımızın uyguladığı kurallar diye geçiyor. Fakat peygamber efendimiz hiç bır çocuğuna 2 isim bırakmamıstır hatta buna torunlarıda dahil.
Mucizem14 Bence bu sixinle alakali siz surekli iki isimle seslenirseniz herkeste oyle seslenmek zorunda husseder ve seslenir seslenmeyenleride uyarirsiniz ama siz tek isimle seslenirseniz herkeste tek isimle seslenir etrafinda iki isimli cok cucuk var ve anneleri 2 isimli seslendigi icin herkes de oyle sesleniyor
Minikperi Kumru_6694 iki isimle seslenmek çok zor. Ben arkadaşların çocuklarına bile iki isimle seslenmiyorum. Eziyet yani.
Simay13 Kumru_6694 bende mi sorun var bilmiyorum ama iki isimli kişileri iki ismiyle seslenemiyorum nedense. Mesela eldanur. Elda diye sesleniyorum. Yusuf Sami. Yusuf diye sesleniyorum. Ahmet duran. Ahmet diye. Çevremdeki iki isimlilerden örnek verdim. Orta okuldayim unutmuyorum o anımı. Cocugun annesi geldi Kerem Ali çocuğun adı. Ali burda mı dedi. Ali diye biri yok bizim sınıfta dedim. Çünkü biz kerem derdik öğretmenimizde kerem derdi. Çocuk geldi anne diye. Kadın gözüme baktı sjsjsjshjj yalancı durumuna düştüm
MelikeD Bir ogretmen olarak sürekli hangi ismini kullanıyorsun demek zorunda kalıyorum, ikisini söylesem çocuk onu söylemeyin sadece kimlikte.yaziyor diyen de çok oluyor, o yuzden hiç benimseyemiyorum iki isim.koyma olayını :(
kncbalm123 Kumru_6694 bizde yusuf aras koyduk yusuf diye sesleniyo herkes 2 ismi kullanmak aslinda iyi oluyo ama bi yandanda gizemli olmak iyidir ileri si için çok işine yarar tabi benim fikrim
3prens1prensesmom Kumru_6694 benim cocuklarimin hepsi iki isimli ben her iki ismide ayri ayri kullaniyorum bazilari iki ismi ayni anda soyluyor okulda ikinci isim kullaniliyormus ogrrtmeni demisti 🤷🏻♀️ herkes kafasina gore takiliyor bende karismiyorum🤩
Feyzabeyoglu Valla ik isim ben hic sevmiyorum. Kim milyoner olmak istere iki isimli yarismacilar geliyor kenan bey habire hangi isimini kullanmayı tercih edersin diye soruyor geliyolar bana 🤣🤣 az olsun öz olsuncuyum ben Kızımın adi ipek Şimdi oğlum olacak ona da tek isim koycam bakalım
Hilalgurce Kumru_6694 iki isim koydum ilk ismi Zeynep annenin adı diye kaynanam ve nevanesi ikinciyi söylüyor, ben ve benim tarafim Zeynep diyor. Pişman ettiler iki isim koyduguma
peksimetya Ben de tek isim sevenlerdenim çok şükür eşimde öyle. Her şeyin fazlasını yapmaya bayılıyoruz maalesef. Ama en güzeli sade ve net olması. Ben etrafımdaki iki isimli çocuklsrın hep ilk olanını söylüyorum. Anası babası ikisini birden söylesin ne yapayım 😊 benim kızım var tek isimli. Şimdi 2.bebek geliyor o da tek isimli olacak 🥰