biradethamis 5 sene önce kızımda 24 saat boyunca suni sancı aldım. 3-4 cm acilmam vardı nişan gelmişti doğumu biraz daha hizlandiralim dedik hastaneye yattım suni sancı takıldı. Nst de sancım hep düzenli ve yüksek değerlerde görünüyordu ama ben sadece bebeğin bı yere toplanması gibi kasılma hissettim. Su kesesi kendiliğinden açılmadığı için o kadar saat beklemisiz açılma 6-7 cm de kaldı uzun süre en son doktorum açtı bebegin başı asagi inmeye başlayınca 1-2 saat içinde doğdu çok şükür. Tek şiddetli ağrıyı o zaman hissettim. Açılma 8cm i geçince de epidural ilacını verdiler kısa sürede o da geçti ve kesisiz dikişsiz güzel bı doğumla sonuçlanmıştı çok şükür. Ayrıca epiduralden sonra da bel ağrısı filan yaşamadım kimseden de bu yönde olumsuz bişey duymadım. Bence tüm olumsuz yorumlara kulağınızı tıklayın doktorunuzu dinleyin, kendinize ve bebeğinizi kucağınıza aldiginizda hissedeceğiniz duygulara odaklanın. Çünkü gerçekten o mis kokuyu göğsünüze koyduklarında öncesindeki herşeyi unutuyorsunuz. Biraz uzun oldu 🙈 Sağlıcakla kucağınıza alın inşallah 🌸