Hep normal doğum isteyen biriydim. Hem devlet hem de özel takipliydim. Özeldeki doktorumun bebeğin büyük olması, kafasının büyük olması, karnının geniş olması gibi söylemleri nedeniyle sezeryan olmaya karar verdim. ( Söylemlerin hiçbiri doğru çıkmadı. Aslında normal doğumda oldukça mümkünmüş) şehir hastanesinde sezeryan oldum böylelikle. Çok fazla korkuyordum. Sonda anesteziden önce takıldı, canım yanmadı. Ameliyathaneye gidene kadar sürekli ağladım ve vazgeçilebilse vazgeçerdim. Spinal iğne asla acıtmadı sivrisinek ısırığı daha çok acıtır. İğne vurulduktan sadece 4 Dk sonra bebeği çıkardılar. Sesini duyunca her şey bitti. Bir ara midem bulandı kusmak istedim, seruma bir ilaç koydular anında geçti. Diktiler odaya çıkardılar. Hiçbir şey hissetmedim. İlk yürüyüşüm biraz zordu, tansiyonum düştü. ( genel olarak tansiyonum düşüktür) dikişlerimin ağrısı elbette var ama katlanılmayacak seviyede bir şey değil.
Bugün doğumdan sonraki 3. Gün. Aslında dün çıkmam gerekti. Ancak bebekte sarılık olması sebebiyle çıkamadım.
Sizlere naçizane önerilerim :
1 depend evet koruyucu kesinlikle ama giymesi bir o kadar zor. Onun yerine hasta bezi almak çok daha iyi. Bacağını kaldırmadan giydiğin için ağrın olmuyor.
2 elbise gibi olan gecelik hayat kurtarıyor. Bir tane almıştım keşke 2 tane alsaydım dedim.
3 bol bol yürümek gerek. Gaz büyük sorun.
4 süt gelmese de bebeği mama ile besleyin. Ben modern tıpa güvendim. Biberonla değil kaşıkla mama vereyim dedim, çocuğu sarılık ettim. Şuan yoğun bakımda. Ana baba usulü yapmak gerek bazı şeyleri.
5 Yanınıza bol kundak alın, en çabuk biten şey kundak ve bez.
Son olarak umarım bundan sonrası da rahat geçer. Şuana kadar bu doğumu her şeye rağmen pozitif olarak nitelendirebiliyorum. Doğum yapacak arkadaşlara rabbim kolaylık versin. Bebeğime de şifa versin inşallah