Qwertyy123 tekrar bir amin aynı şeyleri bende düşünüyorum o yüzden en başından beri özel muayenehaneye gidiyorum acil bir durum yada kesin sezaryen olacaksa kendi doktorum ve burada özel körfez hastanesinde yapılacak sıkıntım şu ki Edremit’te ki özel hastane yada devlet hastanesine uzmanlaşma konusunda çok güvenin yok diyelim ki doğum sırasında benim sağlığım ile ilgili olumsuz bir gelişme olsa Allah korusun mesela kalp krizi diyelim Atatürk te daha güvende olacağım
Eğer normal bir şekilde suyum geldi duşumu alıp arabaya atladım 1 saate Atatürk Şehir Hastanesinde olacağım , öncesinde yatışımın olması da her şerde vardır hayır derler ya doğum öncesi bekleyeceksem uzun bir süreç olacaksa yatacağım ortam hemşireleri falan görmüş oldum özel yada devlet bence cidden fark eden tek şey işini seven ve sevmeyen insanlarla karşılaşmak fark bu hastanede de Edremit’te ki özel hastanede de annemin sağlık sorunları nedeni ile uzun süre yarışımız oldu inanın doğumda tek fark devlette eşinizin çok da yanınızda olamaması tek başınınıza yada seçeceğiniz refakatçi ile doğum psikolojimizi paylaşacak olmamız gönül isterdi ki eşim devlette yanımda olsun
Ama şu an psikolojim bayağı hazır durumda ilk yatış olduğunda be çantam hazırdı herşeyi yıkamıştım ev ütülenecek eşya yığını ile doluydu ben çölyaklıyım yeme içme sıkıntıydı vs vs
Eve gelir gelmez ilk gece çantaları çıkartıp doğum öncesi , doğum sonrası anne ,doğum sonrası bebiş diye üç ayrı çanta çıkarttım ve içine koyacaklarımı attım öyle yattım gece suyum gelirse diye detay uğraşmadım
Ertesi gün içlerini güzelce düzenledim hemşireye verilecek ve diğer takımlarını attı ayrı kilitli poşetlere koydum gittim meryem aba otu hurma vs aldım artık düzenli çantalarım hazır sayılırdı
Sonra kalanları ütüledim emzik vs dezenfekte edip koydum sonradan aklıma gelen ıvır zıvır ( çölyak için mini tost mak ,su ısıtıcı vs vs) onlara artı bir çanta yaptım ihtiyacım olur olmaz herşey bagajda dursun istedim herşeyi arabaya attık
Arkasından temizliğe Kadın geldi evim de çiçek gibi oldu anne yanı park yatağını ve bebek odasını da düzenledik halkları vs pek çok şeyi vardı zaten yerine yerleştirdik bunları halledince bana bi rahatlama geldi ara ara nefes egzersizleri ve doğumda ıkınma videolarına bakmıyorum kolay ve rahat bir doğum için psikolojimi normal doğum ve sezaryen doğuma hazırlıyorum artık son anda normal derken bunun değişebileceğine yada diğer ihtimallere kendimi hazırlamaya çakışıyorum artık ve biraz dah huzurluyum ciğer geliştirici de vuruldu hemen suyum geleceğini düşünmüyorum evet erken gelebilir ama ne zaman hazırsa kendi ne zaman isterse artık o zaman doğacak bende zihnen teslimim artık en hayırlısını dileyerek bekliyorum , 25 inde randevum var yine sancı çıkar yatış verirlerse paşa paşa gider yatarım hiç sorun olmaz artık