Birrrcan Kızlar bilen yardımcı olabilir mi yani ölçmeyi biliyorum ama hangis satlerde ve Aralık’ta olcecegimi bilmiyorum
__mom1 Birrrcan evde ölçüm günde 6 kez yapman lazım Kahvaltıdan hemen önce- 1 saat sonra Öğle yemeğinden hemen önce - 1 saat sonra Akşam yemeğinden hemen önce- 1 saat sonra şeklinde
Birrrcan Slnaycn kaç çıkıyor sizinki ben kahvaltıyı hafiften atistirdim bir yere yetişmm lazımdı diye aradan 2 saat geçti ilk defa ölçtüm eczanede ln alırken eczacı kullanım amaçlı gösterdi 147 çıktı sizin kaç çıkıyor genelde açken ve tokken
Slnaycn Birrrcan bende 50 lik yüklemede yüksek çıktı 100 Luk yaptılar onda şeker çıkmadı ama yine de cihazı almkstim. Açken 80 civarı çıkıyor mesela 1 saat önce hamur işi yedim baktım 125 çıkmıştı
Slnaycn Birrrcan 140 i geçince sıkıntı oluyor işte benim 50 lik yuklemede 162 çıkmıştı sonra normal çıktı
Birrrcan Slnaycn doktorum da birnhafta ölç ama 200 ü geçince kötü oluyor gel dedi 200 ve üstü kötü demisti bende araştırınca 140 üstü kötüymüş
Slnaycn Birrrcan evet canım tavan 140 onu geçince doktorlar diyet veya dahiliyeye yönlendiriyor. 200 çok fazla
Birrrcan EmineTarik nasıl ölçülüyor peki bu akşam başlayacağım yemek önce aç karinla ki yoksa bir lokma alıp bir saat sonra mı olcmem lazm
Birrrcan Slnaycn yaa bende anlamadım kadın dogum doktoru nasıl 200 u geçince sorun dedi anlamış değilim
EmineTarik Birrrcan aç karnına ölçüyorsun sonra ağzına attığın ilk lokmadan 1 saat sonra tok ölçüm yapıyorsun masadan kalktıktan sonra değil ağzına attığın ilk lokmayla zaman başlıyor
EmineTarik Birrrcan ben 5 gün günde 6 ölçüm yaptım sabah aç tok öğlen aç tok akşam aç tok sonra açlıkta sorun olmayınca doktor sadece sabah aç ölç dedi diğer öğünler sadece tok ölçüm yaptım
Tuko Kızlar benimde geçen hafta şeker yükleme testi yapıldı aç karnına 81 çıktı 1.saat 215 2.saat 140 Endokrinoloji bölümüne yarın randevum var daha önce bı bölüme giden oldu mu nasıl yönlendiriliyor
Mine007 Tuko merhaba bnde seker hastasıyım insülin kullanıyorum gebeligim 20. Haftasına kadar tokluk sekerimi 2 saat sonra ölçtüm doktor öle söledi 20 haftadan snra 1 saat sonra ölçmeye başladım aclık sekerin 90 altında tokluk sekerinde 140 altında olması gerekiyor