aysuhamza biz karar veremedik bu 4 isim arasında gidip geliyoruz bir el atın hayrına belki karar vermemiz kolaylaşır
Sermec27 aysuhamza Muhammet Alparslan olabilir benim oğlumun ismi de Muhammet Talha 💙 ama Hamza da çok güzel
aysuhamza Minigiim-vebenn52 aslında Hamza ismini ta ilk gebeliğimden beri oğlumuz olursa koyucaz demiştik ben uyuklayayarak kuranı kerim dinlerken Hamza ismi kulağıma okunmuş gibi gözlerimi birden acmıştım ve Hamza diye sayıklıyodum bu ikinci gebeliğim ama şimdi Alparslan ismi çok hoşuma gitmeye başladı
Fatma_armutcu Ay lütfen Alparslan koyma aşırı şekilde fazla var bu isimden Hamza daha güzel Ömer Hamza vs daha hoş duruyor
[silindi] Fatma_armutcu ay evet ya yeni doğan bebeklerin adı %82’nin adı Alparslanmış 😅 bizde düşünüyorduk ta ki karşımıza bu yazı çıkana kadar sonra vazgeçtik 😅
Bebekbeklrkn Fatma_armutcu Ömer’de çok var bende Ömer ve Alparslan istiyordum ama o kadar Çok konuyor ki çevremde öyle 🥹
[silindi] aysuhamza evet ismin bir ağırlığı var bizde çok beğeniyorduk ama ilerleyen zamanda bir farkı kalmayacak
Minikperi Minigiim-vebenn52 Niye dini anlamı olmalı? Sultan Alparslan İslamı yücelten bir sultandı ama ismi Türkçe bu onu daha mı az Müslüman yaptı? Ya da Ertuğrul Gazi İslam onun sayesinde Anadoluda yayıldı ismi Türkçe bu onu daha mı az Müslüman yaptı? Türkçe isim konulunca insanların imanı azalmaz. Anlamı güzel olsun kültürümü yansıtsın yeter…
Nesrin-57 Alparslan çok fazla konuluyor şuanda , Muhammed Alp değişik geldi . Hamza da yanına bir isim gelirse farklı olabilir
Minigiim-vebenn52 Minikperi imanı azalması bakımından demedim diğer dünyada ismiyle çağırılacak ve anne babadan isimden sorumlu tutulacak şahsen benim düşüncem bu 😂 tabiki Alpaslan da çok güzel ama hamza da çok güzel ikisi arasında kalsam Hamza’yı seçerdim dini hayatını düşünerek bunu belirttim