Merhabalar
Herkes gibi giriş yapacağım :) bende burada pozitif doğum hikayeleri okuyup anksiyetemi bastırmaya çalışırdım umarım benim hikayemde sizleri rahatlatır:) biraz uzun olacak :)
4 temmuzda 39+0 de planlı sezeryan ile doğacak oğlum 38+1 de sabah sancılarımın tutmasıyla kurban bayramının 1. Günü öğleden sonra 16:28 de spinal sezeryan ile dünyaya geldi :)
Hastane çantamız odamız vs. Herşeyimiz hazırdı son bir hafta kalmıştı ve tarihi bekliyorduk. Sabah 6 da tuhaf bi ağrı ike uyandım daha önce yaşadığım ağrıların hiç birine benzemiyordu. Kalktım sancının nasıl bişeye benzediğini okudum ve tamda tarif edilen gibiydi, gövekten başlayıp bele ve makata vuruyor sonra da hiç bir şey yokmuş gibi geçiyordu. Biraz bekledim lavaboya falan girdim ama o gün bir şekilde doğum yapıcağımı hissettim ve bayram olduğu için korkuyordum hastane eksik kadro olur vs. Diye fakat doktorum izinli değildi bir şey olursa bayramda olsa gelirim demişti onun rahatlığı vardı.
Sancılar biraz şiddetlenmeye başladı bir yandan da planlı sezeryan hastası olduğum için bi anda suyum gelir diye korkuyordum duşa girdim şahsi kol çantamı bebeğe dair ultrason test tehlil herşeyi dosyaladım ve eşimi uyandırdım, doktoruma yazdım. ‘ Hastaneye geç Nst’ye bağlasınlar bir durum olursa ben İstanbul’dayım hastaneye gelirim dedi’
Hastaneye geçtik neyse T ye bağlandım orada sancılarım çıkmadı sadece 1 × 60’a yükseldi nöbetçi doktor bana gereksiz yere çatı muayenesi yaptı iki santim açılma olduğunu söylediler burada bir ihmalkarlık olduğunu düşünüyorum kendi doktoruma ilettiklerini bu durumu ‘Doğumla ilgili bir şey ifade etmediğini söylemiş’
Tekrar eve geri gönderdiler fakat sancılarım bir türlü durmuyordu eşim ve ailem ‘zaten planlı sezeryan hastasısın bu sancı artık durmaz daha çok şiddetlenir ve açılma ilerler bunlar neyi bekliyorlar tekrar doktora yaz’ diye sinirlendi. ( Ben burada doktorumun bayramın birinci günü olduğu için bir gün daha bekletme peşinde olduğunu düşünmekteyim) Eve döndükten sonra ortalama 3 saat daha bekledim doktora yazmadan nedense çekindim ilk gittiğimde bir şey yok geri eve dönebilirsin dedikleri için acaba kafamdan mı uyduruyorum diye düşündüm.
Sonra sancılar 5 dakika 7 dakikada 1 düşmeye başladı acının verdiği hissiyatla sinirlendim ve tekrar kalkıp hastaneye gittim orada görevli ebeye ‘ Ben zaten planlı sezeryan hastasıyım bu sancıların artmasının neden bekleyeceğim ki bu acıyı çekmek istesem normal doğum yapardım’ diye tepki gösterdim. Beni tekrar başka bir cihazla NST’ye bağladılar. O cihazda sancılarım 2.03 kere 80’lerde çıktı 15 20 dakika sonra bebeğimin nabzı düşmeye başladı hemen apar topar doktoruma haber verip odaya geri geldiler ve sizi doğuma alıyoruz dediler önlüğü vs ne ara giydim bilmiyorum hemen annemleri aradım 15 dakika içerisinde evrakları imzalayıp yatışı yapıp kendimi ameliyathanede buldum doktorum da orada hazır olarak bekliyordu.
Ve başladı olayın en heyecanlı kısmı:)
Giderken tir tir titriyordum ve herkes gibi ağlamaya başladım ameliyathaneye girdiğimizde hasta bakıcı beni hemen hemen oturttudu işler o kadar hızlı ilerliyor ki neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz arkadan Spinal anestezi yapacak olan doktor geldi iğneyi vurdu ve gitti yüzünü dahi görmedim o kadar hafifti ki hiçbir acı hissetmedim diyebilirim lütfen bu noktadan korkmayınız. 1 dakika sonra sağ bacağından yavaş yavaş uyuşmaya başladım hemen yatırdılar zaten ve belden aşağı mı hissetmemeye başladım gerçekten dokunmaları dahi çok hafif şekilde hissediyorsunuz ve hiçbir acı olmuyor. 16:10 da ameliyathaneye girdim bebeğim doğum saati kartında 16:28 yazıyor ortalama 15 dk içerisinde bebek çıkmış oldu. Bebek çıktıktan sonra istemsizce nabzı yükseldi bebeği bana gösterdiler ve yanağıma koydular.
temizleyip göbek bağına mandalını takıp biraz daha bana gösterip bebeği götürdüler. Bebek çıktıktan sonra işlemleri devam etti ağzıma tuhaf bir tat gelmeye başladı ve beni sakın uyutmayın diye bağırdım onlarda hayır uyutmuyoruz miden bulanmasın diye bir ilaç uyguladık dediler fakat benim zaten midem bulanmıyordu sonradan doktorum söylemiş hafif bir sakinleştirici vermişler fakat ben uyumadım sadece rahatlatıcıyı da sanırım. Sakinleştirici etkisi ile sonrası bana 10 dakika sürmüş gibi geliyor fakat annemler kapının önünde bekledikleri için 17:15 gibi ameliyattan çıktığımı söylediler. Sonrasında odaya alındım ve tüm ağrı kesicilerim artı olmam gereken iğneler uyuşukluğum geçmeden yapıldı buraya kadar gerçekten heyecan dışında hiçbir acı hissetmedim ve her şey çok güzeldi. Belirli 1 saat yemek yemedim sanırım 6 saat gibi bir şeydi bazı yerleri hala hatırlayamıyorum daha sonrasında tuzsuz yağsız püre tipinde yemekler verildi sondan takip edildi çıkarıldı hasta bezleri temizlendi üstüm giydirildi ve ilk yürüyüşe kalktım. Bebelerin ilgisi çok güzeldi gerçekten ilk yürüyüşünü yaptıran ebe sana hiçbir şekilde yardımcı olmayacağım sadece yanında bekleyeceğim kendin kalkacaksın dedi ve tam olarak da böyle oldu hiç zorlanmadan ilk kalkış kendim yaptım ve diğer hiçbir kalkışta da kimseden destek almadım bunu özellikle eşime tembih etti kesinlikle yardım etmeyeceksiniz diye. İlk kalkıştan sonra sürekli yürüdüm hastanede iki gün kaldık ve sonrasında taburcu oldum uyuşukluk geçtikten sonra da hiç ağrım olmadı sürekli ağrı kesici serumlarla desteklediler. İyi günler sadece Öksürürken oturup kalkarken zorlandım yedinci günü tamamen her şey geçmişti.
Gelelim hastanenin eksi yönleri 28. haftada gebelik şekerim çıktı ve son iki ayı neredeyse ağzıma bir lokma bile koymadan diyetle tamamladım en son muayenede bebeğim üç 200 görünürken iki 500 doğdu cihazın fark ettiğini arada bu şekilde oynamalar olabileceğini söylediler fakat 700 gr eksiklik kabul edilebilir bir oynama değil maalesef bilseydim o kadar ağır bir diyet yapmazdım bebeğim resmen zayıf kalmış fakat buna rağmen çok şükür şükür ki Küvezde girmesi gerekmedi bu duruma doğum yapıp odaya geldikten sonra Çok bozuldum doktora söylediğimizde oynamaları olabileceğini söyledi.
Benim dönemimde 1100 TL para verdiğim doktor nedense ultrason cihazında 700 gram farklılık yapabiliyor enteresan bu kadar dandik cihazlar mı kullanılıyor anlamadım 30.000 TL’ye doğum yaptın odaları asla parasını hak etmiyordu odaları son haftaya kadar görememiştik her görmek istediğimiz de dolu dediler görmüş olsaydım öncesinde bu hastaneye bu kadar parayı vermezdim. Evime ve işime yakın diye tercih etmiştim fakat hiçbir şekilde aldıkları ücretleri hak etmiyorlar. Doğum yapacağım gün NSTenin bozuk olmasından kaynaklı sancılarımı yakalayamayıp beni eve gönderdiler meğerse bebeğim o an içeride kakası yapmış çok farklı durumlarda yaşayabilirdiK. Neyse onun dışında yaşadığım bir olumsuzluk yok fakat bunlarda ufak şeyler değiller çok şükür ki şu an birlikteyiz ve 63 günlük olduk bile :)
Bazı kısımları sesli yazdım bazı kısımlarda teli elimden bırakmak zorunda kaldım eksik veya yanlış yazım olduysa kusura bakmayın sormak istediğiniz soru varsa hepsini yanıtlayabilir eski üyeliğimi kesinlikle giriş yapamadım yeni bir üyelikle devam ettim herkese hayırlı pozitif sağlıklı doğumlar diliyorum:)