Kızlar Kırıkkale yüksek ihtisas devlet Hastanesi’nde doğumum gerçekleşti. İlk doğumum olduğu için çok çekindim devlet Hastanesi’nde doğurmaya çünkü herkes kötülüyordı ama denemekten ne çıkar dedim iyi ki de devlette doğurdum diyorum şuan. Biraz uzun olacak haberiniz olsun. Öncelikle bir gün öncesinde tam 37 haftalıkken kontrole Gittim ve nst ultrasonda her şey normaldi. Doktorum 41 e kadar yolu var istediği zaman gelebilir ama inşallah erken gelir demişti kilosundan dolayı. Çok içten demiş demek ki ertesi günü doğurdum 🤣 sabah yine hastaneye başka bir bölüme kontrole gittim geldim ağrım sızım yok misafirliğe gittim geldim gezdim dolaştım yani hiçbir belirtim yoktu. Eve gelince duşa girdim ve yatağa uzandım uyumuşum. Kasık ağrıma uyandım ama anlık bir ağrıydı bende lavaboya sıkıştım zannettim kalktım kalktığım anda suyum sızmaya başladı ama ben altıma kaçırıyorum zannettim 🤭 bir adım daha attım ki içimdeki bütün su boşaldı en sona da kanlı bir su geldi. Hemen kayinvalidemlere eşimi aradım haber verdim ve duşa girdim. Belime sıcak su döktüm ama hiç sancım vs yok. kayinpederim ambulans şoförü olduğu için ambulansa geldiler hemen ve ambulansta benim sancılarım başladı ama aşırı yüksek değil. Hastaneye vardık beni hemen doğumhane ye aldılar ve alttan muane ettiler ah o acıyı asla unutamıcam herhalde. Kayınvalidem ne olacak şimdi dediğinde ebenin sabaha anca doğurur dediğini duydum ve herkes çıktı ben nst ye bağlandım. Sancılarım yükselmeye başladı ama dayanılamayacak gibi de değildi. Daha sonra ebe tekrar geldi alttan muane edip galiba çabuk açılması için çok sert masaj yaptı 🤦 Yalan soylemicem en son elini tutmaya çalışıyordum yalvarıyordum yapma yeter diye. Neyse daha sonra bana bir iğne yaptı suni sancı olduğunu anladım sordum suni mı bu diye bana hayır rahim ağzı için dedi sonra bir baktım benim sancılar arttı. 2. Ve 3. De yaptı ben artık çığlık çığlığayım bir kere daha alttan muane etti ve dediki aferin kızım bebeğin başı geldi bile hadi çatala apar topar çatala çıktım. Ikınıyorum ama ebenin elleri vajina girişine baskı yaptığı için o ağrıdan kasılıyordum ıkınamıyordum. Hâl böyle olunca bebişimde biraz iri olunca kafası kaldı ilerlemesi ve bebek strese girmesin diye bir hemşire karnıma bastırdı ve alttan kesi attılar ve bir ıkınmayla bebeğim çıktı. İnanılmaz bir rahatlama yaşadım. Ve sizi korkutmak istemem ama kesiyi de dikişleri de hep hiseettim ve o karnıma bastırmaları alttan ellerini sokup parçaları çıkarmaları aşırı zorlayıcıydı. Her şeye rağmen ebeler hemşireler aşırı ilgili davrandılar hep yavrum güzelim tamam geçecek diye yanımda oldular Allah razı olsun. Sabaha anca doğurur dedikleri ben 7 de hastaneye gidip 9.30 da kızımı kucağıma aldım. Herkes çok şaşırdı. Kızım 29.08. 2023 de 21:30′da 3600 gram doğdu şuan uyum içerisine girmeye çalışıyoruz çok uykucu kızım zar zor uyandırıp emzirmeye çalışıyorum 🤭 velhasıl kelam her şey geçiyor yeter ki sonuca odaklanalım 🌸