Herkese merhaba sevgili hamişler 🌸
Hep burda yazan doğum hikayelerini okuyordum ve bana gerçekten faydası oldu . En azından doğum sırasında yaşayacaklarımı az çok öğrenmiş oluyordum ve kendi hikayemi de eklemek istedim .
21 ağustos pazartesi günü(38+3 iken) doktorum bebeğimin 4 kilonun üzerinde olduğunu ve 39. Haftamıza girdiğimizde gün belirleyeceğimizi söyledi.
25 Ağustos Cuma günü (39+0)
Pazartesi doğumu başlatacağını söyleyip yatış için kağıtları verdi . Nst sonucumu henüz görmemişti.
Aynı gün nst’ye girdim ve sancım çıkınca yarın gel bebeği alalım fitille doğumu başlatalım dedi ama çatı kontrolü yapmamıştı .
Cumartesi günü sancım yoktu ve biraz daha kendi sancılarımı beklemek istedim .Açıkcası çatı kontrolü bile olmadan 4 kilonun üzerindeki bir bebeği normal doğum dosyası başta imzalatması da beni rahatsız etti ve gerilmiştim o yüzden biraz korkuyordum .
Neyse Pazar günü kasılmalarım sabah başladı ve karnım top gibi olup açılıyordu ve kasılma sayacı biz kahvaltı yaparken hastane uyarısı veriyordu . Aşırı bir Bel ağrısı veya kasık ağrısı yoktu sadece kasılma oluyordu ve arada nefesim kesiliyordu.Belki yalancı sancıdır dedim. Eşimde pazar günü öğlene kadar çalışır . O günde şakasına ben gelmeden sakın doğurma işteyken demişti.
Öğlen kasılmalarım geçti.Ama sarı sümüksü bir akıntı gelmişti. Nişan geldiğinde hemen doğum olmaz diye düşündüm.
Bende bebeğimin ütülenecek birkaç parça şeyi vardı onları ütüledim ayakta ve yatağın kenarında çömel kalk hareketi yaptım ki sancım tekrar olsun.
Suni sancıdan korkuyordum.
Bu arada eşim gelince nişanım gelmiş sancımvar dedim . Eşimde hemen hastaneye gidelim dedi ama yemek yememiştik .
Normal doğum olacaksa 10-12 saate anca doğururum boşa aç kalmayayım diye yemeğin pişmesini bekledim o sırada duşa girdim.
Duştayken eğer sancım kesilirse yalancı sancıdır diye de düşünüyorum 😂
Duşta daha da şiddetlendi kasılmalar ama top gibi oluyor açılıyor yamuk yumuk duruyor karnım.
Annem ve eşime hastaneye gidelim evet doğuruyorum bu sefer dedim yemeğimi yedim toparlandık ve gittik. O kadar salağım ki Pazar günü İstanbul trafiği ve arabayı eşimin arkadaşı sürüyor hızlı gideyim mi demesine rağmen yok iyiyim diyorum.
Hastaneye geldik ve nst de sancım ilk 5 dk da normal çıktı.
Ardından makine alarm vermeye başladı o an panikledik bebeğimin kalbi 190 ları gördü ama bir kez olmasının sorun olmadığını söylediler
Derken makine sürekli alarm vermeye başladı
Doktor geldi açıklığıma baktı 2-3 cm olmuş .
Bebeğin kilosunu ve önceki doktorun söylediklerini anlattım.
Hemen usg ile kontrol etti.
Çatın dar/3500 üzeri çok zorlar ve riskli her türlü değerin normal olsaydı bile seni normal doğuma alamam bebeğin kalp atışları çok hızlı birden 190 dan 80-90 olabilir .
Kalp atışının yavaş olması bile yüksek olmasından daha az riskli aniden düşebilir dedi.
Nst cihazı her an alarm verirken sakinleşmiyordum da bebeğime birşey olacak diye .
Kendimi çok suçladım bir önceki gün neden gitmedim ya birşey olursa diye .
1 saat içinde hiçbir düzelme olmayınca kalp atışlarında hemen sezeryana alındım. Ameliyatım sırasında çok ilgili davrandı doktorum
Hemşire ve anestezi doktoru her an başımdaydı ve elimi tutuyorlardı.
Spinal anestezi olurken bile korktuğun için hemşire elimi tuttu ona yaslandım . Doktor gelip sakinleştirdi konuşarak .çok ilgililerdi.
Bu arada özelde doğum yaptım ve Allah hepsinden razı olsun.
Bebeğim doğduktan sonrada bebek hemşiresi her aradığımızda geldi.Gece defalarca çağırdım,bebeğim ağladığında bile susturmak için kucağında salladı emzirme tekniklerini gösterdi her emzirmede yanımdaydı diyebilirim.
Odaya yürütmeye gelen hemşirede aynı şekilde hepsi çok ilgiliydi.Aşırı memnun kaldım.
Bu arada herşeyde bir hayır vardır diyorum. Kendi doktorumdan endişeliydim. Nöbetçi doktor gerçekten çok iyiydi ve iyiki o denk gelmiş aşırı ilgili güleryüzlü ve detayla herşeyi anlatıp defalarca bebeği kontrol etti .
Çok uzun oldu . Sorularınız olursa yanıtlayabilirim yine .
Rabbim herkese hayırlı güzel bir doğum nasip etsin ve yardımcısı olsun inşallah 🙏