Dnzygv Gebe okuluna gidiyorum. Hastane çantası için şunları önerdiler:
•Ebeye verilecek hurç = 1 bebek bezi, 1 zıbın, 1 alt üst takım (tulum koymayın çünkü doktorlar sürekli bebeği muayene etmek isteyecek, bacaklarına bakmak isteyecekler tulumda komple soymak gerekiyor, ayrı ayrı alt üst daha makul dediler), 1 eldiven 1 patik 1 şapka 1 Müslin battaniye.. Yine ebeye verilecek hurçta anne için 1 terlik 1 havlu (normal doğuma odaklıyız, doğum odası kişiye özel, sancı çekerken duşa girip rahatlamak istersek öneriyorlar, kıyafet istemiyorlar çünkü doğum öncesi hep önlükle olacakmışız). Zemzem/hurma/kraker/Meryem ana otu sizin tercihinize kalmış, getirmek isterseniz koyun psikolojik etkisi iyi gelebilir dediler. Bir de sancı çekerken sakinleştirmek için lavanta yağı gibi uçucu yağlar önerdiler.
Onun dışında doğum sonrası için küçük boy valiz:
-3 zıbın, 3 takım bebek kıyafeti, 15 bebek bezi, 3-4 alt değiştirme örtüsü (1 tanesini kendi altımıza sermek için önerdiler çünkü aşırı kanamamız olabilirmiş, anneyi doktorlar doğum sonrası sürekli alttan muayene etmek/dikişlere bakmak istiyormuş, kolaylık olurmuş), pişik kremi, bebek temizliği için pamuk, bebek ıslak mendili, 2 emzirme sütyeni, 4-5 göğüs pedi, 1 elbise gecelik, 1 anne hırkası, 1 alt üst gecelik, 2 bebek battaniyesi, Kirli çöp poşeti, Bebek emmezse silikon kaşık, Manuel süt pompası (bunu önermediler ama ben almak istiyorum kendileri veriyormuş ama ben kendime ait olanı kullanmak istiyorum), Anne için cırtlı hasta bezi 5-6tane (cırtlı olsa sizin için kolaylık olur dediler, çünkü doktor dikişlere bakmak istediğinde kilot gibi olanların komple indirilmesi gerek aşağı, bu da sizi zorlar, cırtcırtlı bişe almanız kolaylık olur açıp kapatırsınız direkt dediler), Anne için çorap, Kilot, Gece pedi, anne için Hastaneden çıkış kıyafeti, bebek çıkış için puset
Emzik / biberon asla istemiyoruz dediler, sütünüz gelmezse’ye odaklanmayın, negatif etkilemesin, emzik zaten bebek çürüğü ve damak gelişimini olumsuz etkiliyor, emmezse kaşık/şırıngayla vereceksiniz biz öğreticez dediler.