Defnenzl Hepinize merhaba doğum hikayemi yazacağımdan ümidimi baya kesmiştim 😂 Biraz uzun zahmetli ve yorucu bir serüvendi ama sonunda karşılaştığınız manzaraya bakınca herşeye değdiğini anlıyosunuz şu an kucağımda uyuyo ve tarifsiz bir duygu ☺️Sabahın 6snda 40+6 da gelmeye karar verdi minik prensesim bundan iki hafta önce nişanım geldi doktor kontrolüne girmeden ve doktorumuz da biz de her an gelecek ümdiyle 38. Haftada başladık beklemeye ama yok prensesim çok nazlı çıktı 🥰29 ekim sabahı uykumda pıt pıt diye ses duyup uyandım birden ayağa fırladım sızıntı şeklinde damla damla suyum geldi ama çok az ben bile onun su olduğunu çok zor anladım 🤦🏼♀️o an eşimi uyandırdım eşim heyecandan tüm evi koşarak gezip gelip geri yatağa yattı şok olmuştu 😂 yine gelmez o yalancı sudur diye yattı uyudu 🙄😂 çünkü bende sancı belirtisi bile yok gayet normal bir sabah gibiydi neyse suyumun geldiğine inandırıp uyandırdım bu sefer heyecandan o an hastaneye götürmeye çalıştı tabi önce duşumu alıcam diye inatlaşıp duşa girdim saniyede bir duşa girip hadi gidelim diyip durdu 😂 oturup kahvaltı yapacaktım okadar sakindim ben ama izin vermedi heyecandan evi tavaf eden bi adamla biraz zor oldu ama🤦🏼♀️ size önerim yemek yemeden gitmeyinnn 🤦🏼♀️ su bile içmeden hastaneye gittik çok rahatım orda yerim nası olsa sancı bile yok diyorum hastaneye girdik saat 7de yemek içmek herşey yasak ve nst bağlandı yatış verildi damar yolu açıldı bende hala sancı yok en ufak bir ağrı bile yok açılmam haftalardır 3cm di zaten ebe kontrol ettiğinde de aynı çıktı başladık benim sancımın gelmesini beklemeye nst de bile çok düşük çıkıyo sancılar ben koridorda yürüyorum annem babam odada bekliyolar ha doğdu ha doğacak diye ama yok sancı yok denecek kadar az hatta koşuyorum koridorda ebeler her önünden geçtiğimde gülüyo saat 10 oldu ebe geldi 4 cm olmuş dedi ben tv izliyorum forumda geziyorum 😂sancı çok az giriyo çünkü 11 de 5 cm olunca benim ağrılar şiddetlenmeye başladı kendi sancılarım da yine dayanabildim suni sancı en kötü kısmıydı doktorum biraz daha hızlandırmak için suni vermeye karar verdi açılma hızlı gittiği için suniyle çok daha hızlı kurtulmam için suni sancı bağlandı koridorda bi o tarafa bi bu tarafa seke seke koşa koşa yürüyen ben yerlere yapışmamak için eşime hemşirelere sarıldım koridoru temizleyen çalışanlar sabah ki koşarak yürüyen kıza noldu diye gülüp geçiyolar ebeler şimdi başladı işte sancıların diye uğraşıp durdular 🤦🏼♀️😂 sürekli çömelme hareketi yaptırdı ebemiz 1 saat sonra baktığımızda çoktan 7 olmuştu ama acılar ağrılar çok fazlalaştı nst de 30 gösterirken ben 120 lik sancı çekiyodum kıvranıyodum yatakta saat 3 olduğunda ebeye suniyi söküyorum dayanamıyorum artık diye bağardım ve büyük tuvaletim geliyodu aslında tuvaletim değil doğumun bi belirtisiymiş 🙄 ebe tamam sökme hemen kontrol edelim açıklığı ben çıkartıcam diye kandırıp beni ameliyat odasına aldı açılmam 9cm olmuş hemen doktoruma haber verildi ve sancılardan nefesim kesilir duruma gelmiştim ebemden perine masajı yapmasını istedim hiç kırmadı doktorumuz gelene kadar beni sakinleştirmeye çalıştı eşimi doğumhaneye almamalarını isteyeceğim aklıma gelmezdi ama kesinlikle girmemesi gereken bir yer ebelerden biri elimi tutarak biri perine yaparak beklerken ıkınmam geldi benim için şarkı bile açtılar ama ben çığlık çığlığa 😂 nefes egzersizlerinden hatırladıklarımla ebeleri dinledim ve çığlık atmak yerine gücümü nefesime verdim dedikleri anda ıkındım dinlen dediklerinde bekledim doktorumuz geldi baktı henüz yok namaz kılıp geliyim dedi doktorumuz odadan çıktığı anda benim sancım tekrar geldi o an ebem ıkın dedi ve sanırım iyi ıkındığımdan diğeri koşarak doktorumuzu çağardı noldu dediğimde çok beklemicez geliyo kızın dedi doktorumuz koşarak geri geldi benim sancıyla beraber ıkınmamı bekledi bi kaç denemeden sonra ve elimi tutan ebenin elini parçaladıktan sonra 🙄😂😂 saat 16:48 de en son ıkınma geldi doktorum sakın bırakma biraz daha ıkın kesme bitti dedi çok zorlandım çünkü bebeğim eli suratında geldi kesiğim hiç olmucaktı ama eli kafasıyla beraber geldiği için bebeğim yırttı doktor kızımı çıkarttı ve ebemiz üstümü açtı kızımı kucağıma koydular ten teması yapmamız için yazarken bile o anı yaşayıp gözlerim doluyo kızım ağladı ben ağladım sonrasında eşini çıkarttı doktorumuz ebemiz kızımı kucağımdan alıp giydirmek için benden ayırınca ortalığı inletti minik prensesim 😂 sonrasında dikişlerim atılırken tekrar kucağıma verdiler dikişleri unutmam için ☺️doktorum ve ebelerim okadar sakindi ki onların rahatlığıyla çok rahat doğum yaptım doğumhanede 3 ü vardı sadece ve buda çok rahatlattı beni sürekli girip çıkan kimse yoktu doktorumu ve ebelerimin dediklerini dinlemek gerçekten çok çok kolaylaştırdı nefes egzersizlerini daha çok yapmalıymışım diyorum şimdi düşününce ve o sancılarda bile dua ettim kolayca olsun bitsin diye çok şükür şimdi yanımda ve herşeye değer 🙏🥰 sormak istedikleriniz varsa hazır kızım uyurken cevaplayabilirim ☺️ şimdiden allah yardımcınız olsun hepiniz sağa sağlim kucağınıza alırsınız inşallah 🙏
Prensesim77 Defnenzl Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin 🙏🏻😊♥️ Doğum zor muydu , çok acı 🥵 çektinmi? Normal Doğumu tavsiye ediyormusunuz?😔
Ygtzynp Kesi yapılırken çok hissediliyor mu ve dikiş atılırken.Sonrasında dikişler varken sezaryan gibi mi oluyor otururken falan acıyor mu
Defnenzl Ygtzynp kesi yapılmadı bebeğim kendi yırttı.Dikişler atılırken değilde uyuşturmak için iğne batırdığında çok hissettim doğumdan sonra oturma kalkmada hiç bi sorun olmadı arada sızladı okadar doktorumdan dolayı dikiş ağrım olmadı benim onuda belirtiyim ☺️
Defnenzl Fhryhsn çok hareketli bi hamilelik geçirdim kendi işimi kendim yaptım bunun çok faydası oldu onun dışında hergün hurmamı yedim
Defnenzl Prensesim77 amin 🙏☺️ Herkesin acı eşiği farklı tabi ben doğumda okadar bağarıp acı çekip doğurduktan sonra doktoruma bu kadar kolay mıydı dedim kızımı gördüğüm içinde olabilir 🙄😂😂 evet zordu ama rabbim sabrını veriyo ☺️ kesinlikle normal doğum diyorum çocuğuma kalkıp kendim bakarken yan odamızdaki sezeryan yapan bayan iki büklüm koridorda yürüyemiyodu
Birmelekhikayesi Defnenzl hmm kayseri okudgm şehr ama istanbulda otryrm ve malaf öle doktra denk gelemdm burda ıyı olnlrda cok pahalı malesf