Pitircikannesiyim Kızlar kırkı nasıl hesap ediyoruz ya kafam karıştı ben 21 temmuzda doğum yaptım doğum yaptığım günden beraber mi hesap ediyoruz yoksa sonraki günden mi ? Birde kırkınızı nasıl çıkardınız
Yazmelegi_ Pitircikannesiyim 29 temmuzda doğum yaptm benim hesaba göre yarın 1 aylık oluyor ama ay 31 çektiği için doktorumuz bugün 1 ay oldu dedi
Minikperi Pitircikannesiyim kırk çıkarmak şaman adeti biz çıkarmadık 😂 39′da kaldık biz 3,5 yıldır hahaha 😅
funnymummy Pitircikannesiyim aynı gün doğum yapmışız ebe ertesi günden 1 günlük saymamı söyledi yani bugün 38 günlük bebek çarşamba günü 40 doluyor benim kanamam daha önce bittiği için gusül aldım zaten sürekli her duşta tekrar ediyorum şuanda
Pitircikannesiyim Minikperi Benim bildiğim 40 bitince gusül alınır o kırk üzerinden kalkar sonra ibadetlerde ilişkide hepsi 40 tan sonra başlanır.
Minikperi Pitircikannesiyim cidden o kadar yıllık ilahiyatçıyım böyle saçmalık duymadım kusura bakmayın. El kadar bebeğe gusül abdesti almanın düştüğü nerede görülmüş? Bebekler vaftiz de oluyor onu da yapalım mı maksat suya sokmak sonuçta… siz ilk 40 gün bebeği hiç yıkamıyor musunuz?
Pitircikannesiyim Minikperi Bismillah 😐 okuyunca şok oldum ben bebeğime gusül aldırmaktan bahsetmişmiyim ki orda zaten yazmışım ibadetleri yapmak için ilişki için gusül almak lazım diye.
Minikperi Ay12345 hahaha gerçekten mi ya 😅 ama kırk çıkartmak falan yazmış “lohusalığın bitimini nasıl hesaplıcam” diye sormamış ki😅 yorumlarım bebek içindi hanımefendi kendisi için sorduysa dikkate almasın lütfen 😂😂😂
Minikperi Pitircikannesiyim işte siz kırk çıkartmak yazmışsınız başta kırk bebekte çıkartılır. Lohusalığı sormanız gerekirdi bizdeki halin adı lohusalık o yüzden aklım direk bebeğe gitti. Biz kendimizde kırk neden çıkartalım aklıma bile gelmedi gusül alırsınız olur biter 😅
Pitircikannesiyim Minikperi Biz hiç lohusalik demiyoruz biz kendimiz için de kırk çıkarma deriz o yüzden öyle sordum.