Merhaba anne adayları sizinle bi deneyimimi paylaşmak istedim. Benim ilk hamileliğim ve şuna çok yeniyim. Bebeğim son adet tarihime göre 10 haftalık olması gerekirken 9 haftalık. Doktorumla beraber Geç döllenme olduğundan dolayı son adet tarihimden 1 hafta sonrayı hesaplayarak asıl olmam gereken haftayı bulduk. Şuan herşey yolunda fakat benim kendi doktorum izinde olduğundan dolayı başka bir doktora kalp atışını duymak için gittim bebeğim o zaman 6 haftalık olması gerekirken 5 haftalıktı ve durumu gittiğim doktora anlattım (geç döllenme olabileceğini) erken gebeliklerde 5 haftalıkken kalp atışı duyulabilir fakat bir çok gebelikte 6. Haftalıkken duyuluyor. Doktor direk bana bebeğin sağlıksız olduğunu kalp atışının duyulması gerektiğini istersem 1 hafta bekleyebileceğimi fakat bebeğin alınması gerektiğini söyledi başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Hemen başka doktora gittim ve bana bebeğimin 5 haftalık olduğunu bi sorun olmadığını söyledi haftaya gidersem kalp atışını duyabileceğimi söyledi. 6+3 ye bebeğimin kalp atışlarını duydum çok şükür. O zamana kadarsa psikolojimi herşeye hazırladım. Siz siz olun ilk haftalarda bebeğinizin kalp atışını duyamayıp boş yere üzülmeyin. Ben düşük riski atlattım üzüntüden. Bir hemşire olarak şunu söylemeliyim ki gebeyseniz herseye hazırlıklı olmalısınız sağlıklı bebekler hayata tutunurken sağlıklı olmayan bebekleri maalesef kaybederiz umudunuzu yitirmeyin ve geç döllenme olabileceğini unutmayın 1 hafta bekleyin.