zlmchnklc Arkdaşlar doğum sonrası tam haklarımız nedir süt parası çocuk parası bunları nasıl alıcaz bi de tek seferlik bi doğum parası olduğu doğru mu yüksek bi para
son7gun zlmchnklc evet analık raporunu aşıp okula veriyorsunuz hocam. Okul işledikten sonra bir hafta içinde paranız yatıyor. Ben 32. Haftada yarıldım o yüzden doğumdan önce be sonra alacağım. İki kez sanırım hesaplaması da brüt maaştan öyle verdiler.
balevlatlarim3535 zlmchnklc devlet memuru öğretmenler doğum yaptıktan sonra aile durum aile yardım bildirimi duzneleyerek kadrolu oldukları müdürlüğe teslim etmeleri halinde her ay maaşlarında çocuk yardımı alabilirler. Ama bu yardımı sadece eşlerden biri alabilir karı koca memursa ikisinden biri yani. Sosyal politikalar bakanlığına başvuru yaparak bir kereye mahsus verilen doğum yardımından yararlanabilirsiniz. Bu meblaag her sene değişiyor ama öyle yüklü bir tutar değil. Birde İlksan uyesi iseniz ilksanin doğum yardımına başvurabilirsiniz.
sevgi9654 son7gun kamuda çalışan öğretmenler toplu para almazlar. maaşlar yatmaya devam eder. size nasıl yattı bu para ben anlamadım?
kaganinannesi_ Kamu da alamıyorsun canım onu. Özelde işçi kanununda geçerli. Ücretli izin hakkın sonrasında istersen ücretsiz izin hakkın var. Süt parası da çok minimal şeyler. Süt izni ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1,5 saat.
zlmchnklc kaganinannesi_ anladım hocam biz süt parası ve çocuk için cüzi bir ödenek alıyoruz ama maaşa yansıyan onu net biliyorum
zlmchnklc balevlatlarim3535 eşim memur değil ilçe mem ile görüşmem mi lazım doğumdan sonra? Sendika üyeliğim yok
son7gun zlmchnklc hocam 32 haftadan sonra rapor alma hakkımız var ya ister şaşılır alın hakkınızı doğumdan sonra kullanın ya da önce sonrası diye bölün. Okul raporu işledikten sonra zaten izinli olduğunuz için maaş yatmıyor devlet size çalıştığınız maaş brütünden rapor paramızı yatırıyor. Bu da brüte göre değişir. 15-30 bin arası işte size de yatmalı bi kontrol edin isterseniz. Hesabım ptt de olduğu için direkt hesaba yatıyor benim.
yesilmavi zlmchnklc kadrolu öğretmenseniz hastene size doğum raporu düzenliyor hastaneden çıkışınız yapılmadan çalıştığınızı belirtirseniz. Okula raporu verdiğiniz zaman eşiniz kamuda çalışmıyorsa çocuk parası sizin maaşa ekleniyor. Okula gitmeniz yeterli. Maaş için bir şey yapmaya gerek yok ücretli izindeyseniz doğum izniniz bitene kadar yatıyor.
balevlatlarim3535 zlmchnklc kadromuz ilçe MEM de ise ilçe mem e okuldaysa okulunuza vereceksiniz aile durum aile yardım bildirimi çocuk yardımı için. Sendika üyeliğinden bahsetmedim zaten İlksan sendika olmuyor sandık oluyor. Sendikaların bu yardımlarda bir etkisi yok
Zzz11 son7gun Nasıl yani doğum izni süresince maaş almıyor muyuz? Ben maaş yatmaya devam ediyor ama rapor parası almıyoruz diye biliyorum.
Tinii_minii_mom Arkadaşlar biz doğumdan önce 8 hafta çalışmadığımızda maaşımızı tam olrak almıyor muyuz? Ek derssiz yani. Aynı şey doğumdan sonrada geçerli değil mi? Biz 16 haftalık izinde maaşı tam alıyoruz sanıyordum ben
balevlatlarim3535 Tinii_minii_mom evet doğum öncesi ve doğum sonrası analık izninizde maaşınızı tam alırsınız. Ücretsiz izine ayrılırsaniz kesilir maaşınız
Tinii_minii_mom balevlatlarim3535 ücretsz izinde tamamen almıyoruz diye biliyordumm yaaa sadece kesiliyor mu? Ay çok şaşırdım ya beni aydınlattınız resmen sağ olun. Peki bu kesinti ne kadarlıkki bende çok endişeliydim mecbur ayrılmam gerekiyor gibi duruyor 1 ay
Emos93 Şu an benim 8 haftalık doğum öncesi iznim yaz tatiline geldi 37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldım onu doğum sonrasına saydirabilir miyiz calistigi ilçe meme soran oldu mu
Blossom Zzz11 Hocam doğum izninde maaşımız aynen yatar. Sadece ek ders yatmaz. Ama doğum izni bittikten sonra ücretsiz izne çıkarsan, adı üzerinde ücretsiz, o zaman maaş yatmıyor.
balevlatlarim3535 Tinii_minii_mom hocam maaş kesiliyor diyorum ücretsiz izinde yani maaş yatmıyor adı üzerinde ücretsiz izin maaş almıyorsunuz. Doğum öncesi ve sonrası analık izninde maaş alabilirsiniz.
Zzz11 Blossom Ben de böyle biliyorum zaten ama yukarda biri maaş almayıp rapor parası alıyoruz gibi bişey yazmış onu anlayamadım