Hayırlı geceler gebe kız kardeşlerim. Bu satırları yazmayı o kadar hayal etmiştim ki ama yüksek riskli gebeyseniz bunu hayal etmekten bile çekinirsiniz yaşayanlar beni direkt anlayacaktır. Biraz uzun olacak hakkınızı helal edin. Servikal yetmezlik tanılı bir gebeydim. İlk bebeğimi 2 yıl evvel bu hastalıktan dolayı kaybetmiştim. Serklaj olacağım kesindi. Gebe kaldığım zaman 13.haftaya planlı serklaj konuldu. Tabi ilk yaşayacaklar için korkunç bir durum ama inanın bana serklaj operasyonu alelade bir operasyondan farksız yani acısız sızısız ve de gerçek bir çözüm sunan. Serklaj atıldıktan sonra yatak istirahati verildi çünkü dikişin altında kalan rahim ağzı 20.haftadan itibaren açılmaya başladı ve sadece rahimimin ucunda bir dikiş bebeğim için çabalıyordu. Bakanım vardı bu yüzden yattığım neredeyse 6 ay boyunca saçımı bile taratmadı annemler. Yanıbaşımdaki su bardağına bile uzanmak bebeğime ihanet gibi geliyordu velhasıl ilaçlar iğneler fitiller bir kendi doktoruma bir perinatoloğa derken 38+2 ye sezaryen günüm verildi. O korkuyu tarif edemem. Bir dünya okunmuş negatif hikaye ve daha fazlası kafamda. Ama yeterki kavuşalım diye herşeyi bastırdım ve gün geldi hastaneye yatışım yapıldı. Hazırlıklar tamamlandı. Kan alındı damar yolu açıldı giyindim ve hazırdım. Ameliyathaneye gittim ve epidural spinal kombine uygulaması yapıldı. Bana inanın damar yolunu elimin üstüne istediğim için daha çok canım yandı. O iğneyi hissetmedim bile ne ara yapıldı ne ara takıldı farkedemeden bir sıcaklık hop masaya. Doktorum hazır mısın hissediyor musun bak dokunuyorum derken eşimi aldılar içeri kesinlikle her anne babanın beraber yaşaması gereken bir durum bu mükemmeldi. Doktorum temizliyoruz bak seni dedi böyle karnımda gezdi o tentürdiyotlu gazlı bez sanki gıdıklanıyorum hocam dedim meğerse beni çoktan açmışlar bebeğime ulaşmışlar geliyor yukarı bak dediler ve o an… Dünyada cennet varmış arkadaşlar yemin ederim size. Ne çekiştirme ne ittirme kaktırma. Sizin düşünmenize aman vermiyorlar zaten herşey sn de olup bitiyor. Ben biraz oğlumu görünce heyecan yapmışım hemen bir sakinleştirici gevşedim ama kafam yerindeydi her an. Sonra işlem bitti çıktık. Sondam orada takıldı zerre anlamadım zaten uyuşuktum. Odada çıkarmaya geldiklerinde de henüz uyuşukluk geçmemişti onuda anlayamadım. Uyuşukluk geçince kaldırmaya geldiler tek olayı var kızlar net karşıya bakacaksınız ve dimdik. Zerre acısı yok. Bu arada ben tırnağı kırılsa tribe giren cinsiyim. İğne falan yapılırken elimi tutar eşim😂 neyse ondan sonra bol yürüyüş ve direkt gaz çıkarma. Kendiliğinden çıktı anlayamadım bile. Ben en çok kanamayı dert etmiştim ama o da adetiniz nasılsa o şekil ilk günleri gibi yoğun farkı yok yani. Ertesi günde cennet kokulunuzu alıp evinize dönmece. Hastanede sürekli ağrı kesici veriliyor böyle hafif başladı mı söyleyince asla büyük bir ağrı olmuyor. Ben böyle sanki hafif karın ağrısı gibi hissettim ve hemen ilaç istedim o yüzden ağrısı falan yok yani adet ağrısı daha kötü kesinlikle. Ben bursa pembe mavi hastanesinde doğum yaptım. Kesinlikle sezaryen de ilk önce doktorunuzun eli ki doktorum resmen bu işlerin erbabıdır canım hocam❤️ ikinci seçenekte hastane kalitesi önemli kızlarım. Rabbim herkese bu imkanı versin diye dua ettim. Çünkü hem en hassas hem en mükemmel gününüzü işi bilen kişilere emanet etmek çok önemli. Hep okurdum yazmak nasip oldu hamdolsun. Darısı tüüm yüreği endişe ve korkuyla pır pır atan, içimde bir gün daha fazladan kalsın diye herşeyi yapan gebe kız kardeşlerime. Allaha emanet olun❤️