Feryyy Geçen sene bir gebelik geçirdim kalp atışı durdu şuan tekrar gebeyim ve önlem almak istiyorum neler yapmam gerekiyor sizce benim gibi olanlar nasıl ilerledi
Enas2365 Feryyy ben de aynı şeyi yaşadım başınız sağolsun. Miyomlarımdan dolayı bebeğin gelişimi yavaşlayıp kalbi durmuştu. Kürtaj sonrası 2 kere miyom ameliyatı oldum. Gebelik öncesi önlem olarak bir şey vermedi doktorum. İyileştikten sonra çocuk denemeye başlayabilirsiniz demişti. Sadece şuan gebelikte daha sık kontrole çağırdı, Progestan verdi ilk üç ay.
arirangg Feryyy Benim ilk gebeliğimde kalp durması oldu. Genetik test yaptırdım, kanda pıhtılaşma çıktı. 2. Hamileliğimde iğne kullandım. Genetik test yaptırırsanız daha iyi olur. Yoksa sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. İnşallah bir daha yaşamazsınız, inşallah hiç kimse yaşamaz
Dila23 Feryyy ilk gebeligim 18 inci hafta da ölü doğum ile sonuçlanmisti. Şuan ikinci gebeligim, başından beri kan sulandirici, progestan ve düşük onleyici igne verilmişti. Ayrıca gebeligim riskli gebelik olarak geçiyor, ekstra dikkat ediyorum.
Brtdmr Feryyy ben ilk gebeligimde 2aylikken kalbi durdu ikinci gebeligimde önlem amacli Dr 3 ay kan sulandırıcı verdi
Feryyy Enas2365 çok saolun devlet gram ilgilenmedi alttan baktı keseyi gördü sadece suan keseye göre 3 haftalık dedi ama adetimde göre 5+6 olduk bilmiyorum nasıl yol izlemeyelim önlem almak istiyorum
Esmaxzcv Eğer pıhtılaşma varsa kan sulandırıcı kullanman lazım canm doktoru söyle daha önce kalbi durdu nu gebelinin
ipekuz Bende aynı durumu yaşadım canım ben ilk bebek için gittiğim dr kürtajdan sonraki muayenede her ihtimale karşı iğne kullanacağız bundan sonraki gebeliğinde dedi buda bana saçma geldi sonuçta bi test falan yapmadı neye göre iğne kullanacağım diye sonrasında işte ben şuan gittiğim doktora gittim hamile kalmadan önce kontrol için oda bana dediki ben tedbir için kullanmayı doğru bulmuyorum özel bi laboratuvar var orada test öneriyorum sonuca göre ne kullanacağımıza bakalım olur mu dedi ve bu yaklaşımı benim aşırı hoşuma gitti öylelikle gittik test yaptırdık biz sonuca görede bakıp iğne kullanmana gerek yok corasprin ile devam edelim dedi çok şükür süreçtede bir sıkıntı olmadı hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren kullanıyorum 32. Haftada onuda bırakacağız dedi şuan 37+3 teyiz çok şükür
Feryyy ipekuz maşallah inşallah bizimde ilerler bu sefer çok stresli bir dönemde gebelik geçirmiştim ve çok hareketli olduğum bir dönemdi şehirden şehire gidiyordum yerimde durmuyordum yani acaba bu stres ve yorgunlukta kalp durmasını etkilerim kan pıhtılaşması için hangi test yapılıyor adı ne acaba yapılmışmı bana hiç bilmiyorum kafama göre coraspin içersem sorun olurmu devlet ilgilenmiyor özel bir tane var bulunduğum şehirde hastane kıtlığı var erkek ve yaşlı bir doktor en kötü ihtimalle ona gideceğim 4 gün sonra
[silindi] ipekuz merhaba canım genetik test mi yaptırdın birde sonuçların ne çıktı acaba benim de pıhtılaşmam çıktı ama kan sulandırıcı kullanmam gerektigini söyleyen de gerekmediğini söyleyen de var olurda doktorum iğne yazmazsa coraspin yeterli olur mu o da kafama takıldı da sonuçlarını merak ettim
Feryyy arirangg devlete gittim asla önemsemedi beni ve hiç bir ilaç vs vermedi bana progestan bile vermedi çok moralim bozuldu resmen ilgi alaka yoktu
ipekuz Feryyy hangi test yapıldı onu hatırlayamıyorum canım doktorum kağıda yazıp vermişti hem benim için hemde eşim için yapıldı hatta test sadece pıhtılaşmaya bakılmadı her şeye bakıldı testin sonucuna görede doktorum iğne kullanmanı gerektirecek bir durum yok corasprin yeterli olur dedi
ipekuz Feryyy kesinlikle kafana göre kullanma ilacı bir de ben hareketlilikle alakalı olduğunu düşümüyorum ben bu gebeliğimdede oldukça hareketliydim hiç yerimde durmadım senin gibi şehir dışınada çıktım çok şükür bir sorun olmadı
Feryyy Sadece yatıp dinleniyorum ama bu dediğiniz kan pıhtılaşması varsa heralde yatmamda sonuç aynı olur değilmi
Brtdmr Feryyy ben dikkate etmedim açıkçası işe gittim geldim yemek temizlik hep kendim yaptım mutfak dolapları canlarımi her hafta sildim olacak olan her türlü oluyor ondan fazla abartmadan yap her şeyini rahat ol
Feryyy Brtdmr ozaman ben kan sulandırıcı alıp normal yaşamıma devam etmemde olur ben kafama göre coraspin içsem ne olur acaba mal gibi doktorlar ilgilenmiyor ayaktan konuşup yolluyorlar
Feryyy Brtdmr ikinci gebelikte kan sulandırıcıyı kaçıncı haftada başladınız ben suan acaba geç kalmış olabilirliğin onu kullanmak için
Gulbaharazram Feryyy kafanıza gore ılac ıcılırmı Allah askına ya . Devlet ılgılenmedıyse ozele gıdeceksın cnm. Daha hamılelıgın basındasın en erken ne zaman gıdebılırsen gıt carene baksınlar
Feryyy Gulbaharazram tek bir tane özel var istanbul giibi bir yerden Karaman’ gibi bir yere düştüm tek doktor oda yaşlı erkek güvenmedim ama mecburen 4 gün sonra ona gidicem ama umarım geç kalmam yine
Asil28 Feryyy doktorum coraspirin başladı 32. Haftaya kadar kullandım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Şimdi yine 13 haftalık hamileyim yine coraspirin kullanıyorum
Patito__ Feryyy hayir bunlar degil hamile oldugunuzu yeni okudum film cektiremessiniz tabiki ama kab pihtilasma testleride en erken bir ayda çıkar İlkde bu sorunu yasayip sonra saglikli hamilelik geciren cok insan var. İlla bir sorun oldugu anlamina gelmez ama yinede yaptirin istitorsaniz