Yazmelegi_ Elotyy eve geldim 5.6 gün ihtiyaç duydum birine annem yardım etti sonrasında rahattım kendim yapabiliyordm sezeryan di benimki
cokkasmabeabi Elotyy iki normal doğum yaptm ikisinde de tektim zor olmadı. 3.de annem gelecek ortancayla hayat biraz zor çünkü.
duriskonunannesi Elotyy ilk bir hafta zaten evimize düzgün gelemedik sonrasinda da eşimle beraberdim ilk iki banyosunda yardım aldım sonrasında eşimle beraber yaptık zaten bir baskasinin çok da yardımı dokunamiyor belki yeme içme temizlik konusu olabilir ama bebek tamamen sana bağımlı ve onunla artık bir hayatınız olacağı için bu sürece ne kadar erken alisilirsa o kadar iyi anne-bebek uyumu için , bir arkadaşım 40 ına kadar annesine kalmıştı sonra eve geldiğinde bebek hiç durmadan ağlamış annesinde durmuyordu çünkü annesi sadece emzirmis sonrasında bakımını hep anneannesi üstlenmişti bebek annesine güven duymuyordu sürece çok geç alıştılar
boymomyz Elotyy sezaryenliyim kendim baktım eşim izin aldı 10 gün . 2. Gün sarılık oldu oğlum hastanede yattık 5 veya 7. Gün tekrar yattık. Akışına bırakın derim hayat ne getircek bilemiyorux ama bakılıyor bebek.
Elotyy Yazmelegi_ ya benim arkadaşım sezaryan olmuştu ve 40 gün, annesi, yanında, kaldı benim, annem sabah gelip, akşam, gitçek 40 gün kalamaz o yüzden korkuyorum, ya başa cıkamasam diye
yslnrsh Elotyy o bebek bizim, kimseye güvenmeden bakmaya mecburuz annesi olmayan akrabası çevresi olmayan bir sürü insan var böyle düşünün bence.. annelere kayınvalidelere güvenip çocuk yapılmamalı
cokkasmabeabi Elotyy ilkinde eşim daha çok destekti kendi işiydi. İkinci pandemi sıkıntı zamana denk geldi eşim de yardımcı olamadı ama yaptım tek başıma.
Elotyy yslnrsh bende öyle düşünüyorum evet yardım etmek isteyen var ama herkes diyorki asla tek kalma asla tek başına bakma neden yani
Sumydmn Elotyy normal doğum yaptım ¾ gün annemden yardım aldım ev biraz kalabalıktı çk yoruluyorum diye herkesi evine gönderdim :) annem yakın zaten bir şey olursa hemen ararım diye dert etmedim. Eşim nöbetlere gittiğinde de anneme geçiyordum ama hep ben ilgilendim banyo konusunda yardım aldım. İnşallah bu da normal olursa yardım alacağım bi 3-4 gün olur yine.
447706 Elotyy inan bana yapılmayacak hiç bir iş yok. Bazen çok zor oluyor ama yine de su akıp yolunu buluyor. Annemlerden farklı bir şehirde yaşıyordum. Doğum sancısı çekerken evi süpürüp silip doğumdan geldiğimde aç kalmayalım diye 3 çeşit yemek yaptım, 2 makina çamaşır yıkadım astım doğuma gittim. Doğum yaptım annemler ertesi gün geldi. Eve geldiğimde annemler memleketten dünya kadar eşya getirip mutfağa yığmışlardı. Oğlumu kendim yıkadım. Annemlerin getirdiği şeyleri yerleştirip onlara sofra kurdum. Yemekten sonra bulaşıkları halledip evi geri süpürüp gitmeden yıkadığım çamaşırları ütüledim. Hiç yatmadım. Sevmem yatmayı. Oğlum hiç uyku bilmeyen bir çocuktu. Sabaha kadar onunla uğraşıp sabah evde deli danalar gibi koşturuyordum. Tabi sen benim kadar abartma. Sonra bir anda ayaklarım şişti. Dikişlerim ağrı yaptı. Doktora gittim ayakta çok dolanmaktan her yerim ödem yapmış. Dikişlerim dahil olmak üzere doktorum çok kızmıştı bana. Sonradan pişman oldum ama iş işten geçmişti
Elotyy 447706 maşaallah evet çok yorulmuşun, kıyamam, sana ama öyle ölü gibide yatıp bebegimide kendim bakmak, istiyorum