Merhaba :)
İlk hamileliğim ve ilk bebeğim :)
Hamilelik sürecinde kanama , su artışı , diyet , böbrek taşı , üşütme ve ateş geçirerek zorlu bir süreç geçirmiştim …
Kendi tercihim ile genel anestezi sezaryen doğum tercih ettim .
Sebebi ise hem kan , iğne gibi hastane terimlerinden korkuyor korkudan bayılıyor hem 1 yıl kadar olmadan önce farklı bir ameliyat geçirmiş ve genel anesteziyi biliyordum .
Hem bayrama geldiği için hem bebeğimin kilosunun hızla artması sebebi ile 38+3 26 Haziran günü doğuma girdim .
Odama yerleştikten sonra ilk önce ameliyat elbiseleri giyindim sonrasında NST ile bebeğime bakıldı NST sonrası damar yolu açıldı ve sedye geldi ameliyathaneye götürüldüm .
Her ne kadar korkmuyorum sakinim söylesemde insan yine de korkup titriyor ağlıyor :) Eşim ile vedalaşmak gerçekten zordu …
Ameliyathanede sürekli sakinleştirmeye çalışan harika bir ekip vardı . Sonda takıldı evet fakat gerçekten korkulcak kadar acıtmıyor hatta damar yolu açmaları daha acı verici . Doktorum ile önceden konuşup doktorumu görmeden narkoz almak istememiştim . Doktorum geldi konuştuk kendime gelene kadar ameliyathanede bekletilceğimi söyledi helalleştim duamı ettim kelime i şehadet getirdim ve narkoz verebilceklerini söyledim :)
Uyandığım zaman bekleme alanındaydım . Bir buçuk iki saat geçmişti . Yanımda ameliyathane görevlisi hanımefendi vardı uyandığımı kendime geldiğimi ve artık odama gitmek istediğimi söyledim . Görevli gelip beni odama çıkarttı . Odaya geldiğim zaman sondam çıkarıldı hiç acı verici değildi inanın ki bacaklarımla vucudumu kaldırıp indirmemi söylediler ve üstüm giydirildi … Narkoz etkisi zaten kalmamıştı vucudumda . Öğlen 12:00 doğum yaptım . Akşam 20:00 gibi hastanenin gönderdiği yemeğimi yedim …
Doğum sonrası …
Uzanmam yataktan kalkmam evet zor geldi fakat korkulacak kadar ağrı mı hayır .
Dikişlerim kendiliğinden dökülen dikişti .
40 gün sonra dikişlerim kabuk döküyor ve iyileşmişti …
Doktorum Doçent Doktor Taha Takmaz :)
Kendisi ile tanıştıktan sonra hamileliğim masalları diyarı gibi güzel geçti … Kendisi hikayelerimde hep kahramınımız şeklinde kalacak :)
Evet insan heycanlanıyor korkuyor fakat bebeğinizi görünce herşey güzelleşiyor :)
İnşallah sizlere güzel bir örnek olur cesaret olur ve sizlerinde doğumu hayal ettiğinizden güzel geçer :)
Sağlıkla kalın … :)