Merhaba herkese. Doğum zamanımın yaklaşmasına yakın burada doğum hikayelerini okuyup fikir edinirdim. Belki benim edindiğim tecrübeden de birileri faydalanır diye paylaşmak istedim. :) Kemik yapımdan dolayı bebeği normal yolla dogurmam riskli olacağı için doktorum spinal sezaryen önerdi ve 2 ağustos tarihini belirledik. Her ne kadar normal doğum istiyorduysam da bir yanım hep korkuyordu aslında, o yüzden sezaryen fikri beni biraz rahatlattı açıkçası 😅 2 Ağustos sabahı hastaneye yatışım yapıldı. Odaya yerleştikten sonra hemşire geldi, tansiyonumu ölçtü, damar yolu açtı ve nst bağladı. Her şey normal çıkınca vakit geldiğinde beni ameliyathaneye indirdiler. Bu zamana kadar gülüp oynayan ben stres ve heyecanla bir anda ağlamaya başladım 😄 Bu noktada eşime ne kadar teşekkür etsem azdır, yanımda olduğu tüm süre boyunca bir an elimi bırakmadı, hep destek oldu. Ameliyathanede önce belden bir iğne yaptılar belden aşağısını uyuşturmak için. Hiç hissedilmiyor bile iğne yapıldığı. Zaten hemen sonrasında uyuşmaya başlıyorsunuz. Anestezi uzmanı tüm süreç boyunca yanımda durdu, benle konuştu. O kadar çabuk yapmışlar ki işlemleri masaya yattıktan yaklaşık 7-8 dakika sonra oğluşumun ağlama sesini duydum. Hemen getirip boynuma doğru yatırdılar, ilk buluşmamız oydu minnoşumla😍 Benim gözlerim yine doldu tabii:)) Bebeği kontrol edip işlemlerini tamamlamak için götürdüler, benim ise dikiş işlemlerime geçildi. Bütün işlemler ortalama 50 dk kadar sürdü. Uyusmadan sonra hiç canınız yanmıyor fakat çekiştirmeleri falan hissettim ben. O da can yakmadığı için sorun yaratmadı. Benim bir en başta bir de sonlara doğru midem bulandı, anestezi uzmanına söyledim, hemen bir iğne yapıp müdahale ettiler.
Doğumdan sonra 4-5 saat uyuşukluk geçmiyor. Yemeği de 6 saat sonra verdiler bana. Akşam da hemşire gelip beni yürüttü. Bir sorun yaşamadan kalkıp yürüyebildim. Hem bende hem de bebekte bir sıkıntı olmadığı için ertesi akşam da taburcu ettiler. Bu süreçte beni en çok zorlayan şey tuvalete geçmek oldu sanırım. İlk 3-4 gün oturup kalkmak zor ve sancılı olduğu için biraz zorlandım ama bir kaç defadan sonra ona da alışıyorsunuz.
Eve geçtikten sonra dinlenmek ve bol bol sıvı tüketmek çok önemli. Bana yardım etmek için kayınvalidem 2 hafta bizde kaldı o yüzden şanslı sayılırım çünkü elimi ev işine sürmeden sadece bebeğimle ilgilendim ve dinlendim. :)
Burada okuduğum hikayelerde çokça üşüyen olduğunu görmüştüm ama bende hiç öyle bir şey olmadı. Belki çok sıcaklarda doğum yaptığım içindir, bilemiyorum.
Merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplamaya hazırım. :)