meri453 Aslında bana da fitil verdi. Fitilin adı proctolog, krem de procto glyvenol. Fitil rektal içe konacağı için çok tercih etmedim, ama son çare jrem düzeltmeseydi kullanacaktım onu. Fakat fitil daha çabuk yarar sağlayabilir. Sabah Akşam demişti bana doktor, günde iki kez. Kremi de 3-4 kez sürebilirsin demişti. Onun da içinde aplikatör var, aslında içe doğru sürülebiliyor o sayede. Ama ben yine bebeğe gitme oranını artırır diye dışardan sürdüm. 1 hafta çektim ama. Bir de sıcak suya oturma vajinayı da etkileyeceği için doktorum önermedi. Sadece makatı ısıtmaya çalış dedi. Ben de sıcak su torbasını sadece o kısma gelecek şekilde koydum oraya sürekli. Bunu da 1 gafta boyunca yaptım. Şu an iki haftadır hiç şikayetim yok. Bunları deneyebilirsiniz. Normalde kanama olduğu zaman rektoskopi yapılması gerekiyor fakat gebelikte önerilmiyor, en fazla yapabildikleri rektal muayene. O da çok korkulacak birşey değil. Maksimum 1 dk falan sürüyor, can acıtıcı birşey de değil bence, utanmadan gitmek lazım. İnsanın içi rahatlıyor, önemli birşey olmadığını duyunca.