Meleka123 Kızlar bir şey sormak istiyorum bilen varsa yardımcı olabilir mi? Doğum yaptıktan sonra kaç ay ücretsiz izin hakkımız oluyor özel sektör çalışanıyım 6 ay diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam daha detaylı bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
radiantmother35 Meleka123 4 ay ücretli 6 ay iş yerinin vermek zorunda olduğu ücretsiz izin ama o aradaiş çıkışı yapabilirler eğer geri dönmeyi düşünüyorsanız işe noterden ihtarname çekin ben öyle yaptım
Tugcecan26 Meleka123 doğum öncesi ve sonrası için ücretli toplam 16 haftanız var. Sonrasında uzatmak isterseniz doktorunuzdan rapor alıp 6 ay ücretsiz izin kullanabiliyorsunuz
elifsen Doğumdan sonraki raporlu 2 ayın ardından, ücretsiz altı ay daha izin kullanabilirsiniz. Sizi işten çıkaramazlar tazminat vermek zorunda kalırlar ya da işçi mahkemesine başvurup işe geri dönüşünüz isteyebilirsiniz
radiantmother35 Meleka123 evet ama sgk yatırıyor iş yeri değil ücretli izin zaten sizin 32. Haftadan sonra çalışamaaz raporu almanızda yatan para ve doğum sonrası alcağınız rapor bittikden sonra yatıcak olan ücretli izin ücreti