Mcpz Arkadaşlar selamlar, 22. haftamıza girmiş bulunmaktayız. Doktorum bir sonraki hafta için detaylı ultrasona girebilirsin dedi ancak kafam çok karışık, detaylı ultrason şart mıdır? Yaptırmasam ne olur?
TgbHmz Mcpz Bence yaptırın çünkü çok detaylı bakılıyor Allah korusun bebekte bir sorun olursa erken müdahale sansı da oluyor
PamushVeAnnesi Mcpz bence en gerekli şey. Ben ikili üçlü teste,şeker yüklemeye falan karşıyım ama detaylı ultrason çok gerekli. Bebeğin diyelimki bobreginde veya kalbinde bı sorun var. Doğum olur olmaz ona göre müdahale ediliyor. Geç kalınmış olmuyor
Liv3652 Mcpz bence de şart hatta direk uzman perinotoloji ya da kadin doğuma yaptırın ilk oğlumda radyoloji doktoru yapmıştı oğlumda böbrek genişlemesi vardı ve doğumdan sonra idrar yolu enfeksiyonu ile öğrendik o yüzden ikiliden bile daha önemli bence
Minigiim-vebenn52 Evet yaptırılması öneriliyor şart diyemem ama a dan z ye her şeyine bakılıyormuş bebeğin hastalıkları varsa tespit ediliyormuş tüm organlarına bakılıyormuş ben şahsen ikili üçlü testlere girmedim ama detaylıya gireceğim
angel4545 Mcpz bence şart mesela benim bebeğimin karnında asit çıktı perinatolojiyi ile uğraşıyorum haftalardır , bı sorun varsa çıkıyor doguncada en azından direk müdahale edilir
Minikperi Mcpz çocuğunuzun herhangi bir organında Allah korusun bir sıkıntı çıksa ve hemen doğumun ardından ameliyat gerektiren bir durumu olsa ve siz bunu bilmeseniz bu duruma bir geç kalsanız şart olarak görür müydünüz? 🌸
Betul2336 Doktorum en önemli şey bu diyor. Çünkü bebekte herhangi sorun gördüğünde anında müdahale edebiliyorlar hatta ikili test falan hava civa en önemlisi bu dedi . Bu gün yaptırdım ben de detaylıyı. Ne sorunu olursa önlem alırsın ilaç alırsın doktor gerekeni yapar ihmal etme.