Pozitif diye belirttim çünkü biliyorum ki hemen hemen hepimiz doğumdan, doğumun her iki çeşidinden de korkuyoruz. Öncelikle benim ikinci sezaryan doğumumdu 15 gün önce doğum yaptım. İlk doğumum ıspartada meddem hastanesinde acil sezaryen şeklinde olmuştu tansiyonum yükseldiği için, o zaman spinal yapmıştı doktorum ama saçma bir şekilde panik olduğum için (aslında paniklik bir şey yoktu ama ben normalde de sırt üstü uyurken rahatsız olurum ve o gerginlik hissi beni çok germişti o yüzden panik olmuştum, çocuğu aldıktan sonra sakinleştirici yapmışlardı) bu doğumumda kesinlikle genel anestezi istiyordum. Her neyse doktorum doğumdan iki üç gün önce gün verdi cuma gel dedi. Sabah 8e doğru hastaneye giriş yaptık, yatış işlemleri vs uğraşırken beni nstye aldı hemşire daha nst bitmeden doktor hanım ameliyata alacak hemen dediler ne olduğunu anlamadan kendimi soyundurulmuş ve çatalda sonda takılmış halde buldum( bu hastanede çatalda taktılar sondayı diğer doğumumda normal odamda yatağımda takmışlardı). Neyse zaten nolduğunu anlamadan kendimi sedyede buldum odama götürdüler doktor çağıracak dediler gitmemle çıkmam bir oldu hemen doktor bekliyor dediler ameliyathaneye aldılar. Ben de o hafta tıkanıktım gerçekten olmaz olan oldu ve grip üstü tıkanıklık yaşadım nefesim kesiliyordu afedersiniz balgamdan. Meğer balgam varken genel yapmıyorlarmış sanırım öyle bişiler. Ameliyathaneye giderken bir adam benimle konuştu ameliyatta da vardı ama ne iş yapıyor bilmiyorum dedi tıkanıkken genel yapmazlar yanımdaki hemşire diğer doğumunda sıkıntı olmış genel istiyor dedi. Neyse ameliyathaneye aldılar beni, tabi spinalde uyuşuk olduğu için hissetmemiştim ama bunda bayağı aşağı kısmımı tentirtiyot mudur o kahverengi sıvıyı sürdüklerini hissettim. Acı falan yok yani hissettim dediğim ferahlık sadece. Sonra anestezi doktoru geldi kilomu sordu biraz konuşturdu. Doktorum geldi o sırada her şey hazır olunca gazı vermeye başladı ama ağızlığı takmamışlardı ben de sanki beni canlı açacaklar refleks olarak daha bayılmadım dedim 😂 en son bunu hatırlıyorum zaten gözümü açtığımdan uyan uyan diye adımı sayıklıyorlardı😂 uyandığımda sadece anlık bir nefes almada sıkıntı yaşadım o da büyük ihtimalle benim afedersiniz balgamla alakalıydı o da iki üç bilemediniz dört nefeste düzeldi. Sonra beni alıp odaya götürdüler bebeğim gelmişti öncesinde zaten çok acıkmış ben yokken mama vermişler. Neyse ameliyat çok iyi geçti benim için çünkü hiçbir şey hissetmedim. Ameliyat günüm çok iyiydi ama sonrası gün biraz kötü oldu benim için çünkü tuvalet sorunu🤦🏻♀️🤦🏻♀️normal zamanda da zart zurt bir insan olamadığım için ameliyat sonrası da yapamadım tabi ki. Neyse ameliyat sonrası korkmayın ağrı vs hissedilmiyor hatta size tavsiyem çişinizin gelmesini beklemeyin çişe gidin sürekli çünkü bazen geç hissediliyor çok dolunca da yaparken sancı oluyor. Her neyse devlette doğurdum bu sefer olduğum ilde özel hastane yok çünkü. İki gece tutuyorlar sezaryanda devlette. Bence çok iyi oldu iki gece tutmaları biraz daha toparlayıp öyle çıkmış oldum hastaneden ilk doğumumda bir gece tutmuşlardı. Benim doktorum lavman yapılmasını istemiyormuş o yüzden lavman yapmadılar bana ama yapsalar daha güzel olurdu çünkü cuma doğum yaptım salı ya da çarşamba günü tuvalete çıkabildim o süreç çok zor oldu lavabo ihtiyacım varken tuvalete çıkamamak, eve lavman aldım ama onu da yapamadık dua etmekten başka çarem kalmamıştı en son aklıma karpuz yemek geldi iyi ki de geldi onu yedikten sonra lavaboya çıkabildim. Ama dediğim gibi benim normalde de lavaboya çıkmada sorunlarım olur o yüzden bu benim için normal bir süreçti herkeste böyle olmadığına eminim. Ben Artvin devlet hastanesinde doğum yaptım ebeleri hemşireleri muhteşem insanlardı iyi ki de orada yapmışım üç yıl önce özelde yapmıştım en az oradaki kadar ilgili alakalılardı. Doktorum Meltem Turna çok memnun kaldım doktor hanımdan da, tavsiye ederim. Devlette dikişler alınıyormuş ona çok şaşırdım mesela diğer doğumumda öyle bişi olmamıştı. Onu da dün sağlık ocağında aldırdım. Korkulacak hiçbir şey yok tabi ki sadece ipin hareketini hissettiğiniz için biraz irkilme oluyor😂 onun dışında sıkıntı olmuyor korkmayın. Özetle kızlar elhamdülillah güzel bir doğum oldu sizlere inşallah daha da güzeli olsun, üzülmeyin stres yapmayın diyeceğim ama yapıyorsunuzdur kesin ben de yapıyordum çünkü ama elhamdülillah geçti gitti. Benim kadar doğumdan korkan kimse yoktur ilk doğumumdan sonra eşime dönüp başka çocuk istemiyorum demişim ama peşine 5 ay sonra tekrar hamile kalmıştım nasip olmadı ona yaşamak düşük yaptım ama insan bitince unutuyor ben bile ikiyi doğurduysam herkes doğurur korkmayın. Allah evlatlarımıza sağlıklı ömür versin inşallah.
Bu arada ben kayısı hoşafı vs içmedim çünkü onlar bende daha çok gaz yapıyor bunları da belirteyim. İlk doğumumda hastanede baş ağrım va çok vardı sürekli kahve içiriyorlardı ama elhamdülillah bunda öyle sıkıntım olmadı. Hepinize sağlıklı doğumlar diliyorum♥️