Asla çocuk sahibi olamayacaksın denilen zamanlar yaşamıştım 15 yaşımdayken şimdi ise bunu yazmanın verdiği mutluluğu anlatamam 🧿🥹
Tip2 diyabet-pcos- hirşutizm gibi çoklu hastalıklarım var 🤦🏻♀️
Ağustos ayında evlendim ve evlendiğim aydan itibaren her ay ağladım hamile olmadığım için, Kasım ayında kimysal yaşadım ve korunmaya karar verdik psikolojik olarak dinlenelim dedik.
Deprem dönemini de yaşadık ve bir sağa sola gidiyorduk bir gün evimize geldik eşya almaya o gün meğersem evlat sahibi olmamız için vesileymiş 😂
1.trimester 👿🥹🧿
Martın 5nde hamile olduğumu öğrendim değerlerim artana kadar da eşime söylememeyi tercih ettim .
Sonrası adet sancısı ve ileri derecede kasık ağrıları ile kendini belli etmeye başladı . Dış gebelik denildi sağlıksız kürtaj denildi bir çok doktor değiştirdim.
Ağrılar geçti derken 8.hafta itibariyle mide bulantılarım başladı ve hala bırakmadı benimle beraber
Duygusal değişimden çok bedenimde ki değişimleri çok ağrılı yaşadım , 10.haftamda kanama yaşadım temizlik yaptım ve kanamam oldu haftalarca yerimden kalkmadım .
1.trimester beden değişimi ağrılar ve mide bulantısı ile geçti 🎈
2.trimester tamamiyle ağrılarımın arttığı yürüyemediğim veya yürürken geldiyse ağrı adım atamadığım haldeydim 3 şehir arasında doktor doktor gezdim çünkü 18+6da doğum yaptıracaklardı nst sancım çıkıyor açılmam vardı ama tedavi etmiyorlardı maalesef 2.trimesterı sadece bu şekilde sancılarla geçirdim .
Son zamanlarda ise psikolojik olarak kaybetme korkusuyla psikolojik sıkıntılar yaşamaya başladım eşimin ailesi de sürekli bu böyle doğurmuş , bu ölmüş bu yaşamış diye sürekli önümde anlatıyorlardı daha da etkilendim ve kendimi evde koltuğa mahkum ettim korkudan.
Hiç bir zaman 3.trimesterı göreceğimi düşünmezken şimdi bunu yazıyorum ki içimde kalmasın
Bütün acılarıma ve ağrılarıma yaşadıklarıma ve yaşayacaklarıma rağmen son trimestera geldim inanıyorum ki bütün zorluk yaşayanların yanında devamında refahlık var benim gibi kendinizi yormayın korkmayın ne gerekiyorsa yapın ve anın tadını çıkarın.
Şimdi son 81 gün kaldı ve ben hala inanamıyorum 🎈