Şükür bende buraya kapanış olarak doğum hikayemi bırakabiliyorum. Belki beni bilenler bilir. Bebek karın çevresinde 2 hafta gerilik ve bende doğum sırasında tansiyonumun çıkma riski vardı. İlk doktorum 35. haftada sezaryen yapacaktı ve ben doktorumu değiştirmiştim. İnanın doktor seçimi gerçekten çok önemli. Sıkı takiple 39+2 de bebeğim kendiliğinden gelmeyi tercih etti. Sanki hissetmiş gibi hiçbir şey yokken detaylı evi temizlemek istedim. Pilates topu son 1 aydır yapıyordum zaten. Akşam 8 gibi hafif hafif adet ağrısı gibi ağrılarım oldu. 6 7 dakikada 1 gelen ağrı ve tahmini 1 buçuk dakika süren. Yavaş yavaş artmaya başladı. Eşimi aradım sanırım geliyor bebek hemen eve gel diye. Saat 11 gibi atıştırmalık yerken birden çığlık atacak kadar ağrı girdi. Eşim yeter artık hadi gidiyoruz dedi. Önce doktoruma yazdım. Kasılmaların gerçek olduğundan bahsetti. Gece 1 gibi hastaneye gittim. Nst de kasılmalarım çıkmıyordu ama 5 dakikada bir beni maf ediyordu. Doktorum yatışıma karar verdi. Açılmam hastaneye geldiğimde 2 cm miş ve rahmimin bu açıklıkta bu kadar yumuşamasına ebeler şaşırmıştı. :) Kasılmaları bi şekilde idare etmem gerektiğini anladım. 5 saat arayla açıklığım 5 cm e geldiğinde epiduralim takıldı. Uyuşmaya başladıkça kasılmaları hissetmemem bana güç verdi. Çünkü ben elime iğne batsa ağlayan birisi olarak normal doğum olmasını o kadar çok istedim ki. Birde iğneden dahi korkan birisi olarak damar yolu açılırken acı çeken beni gören kocam bayılmasın mı :) bir elimde damar yolu açılıyor. Diğer elimde kocamın eli ve yere düşüşünü izleyip kıyamayıp ağlamam. :) Bebeğim biraz riskli durumda olduğu için doktorum içeride tutmak çok istemiyordu. Bunun için suni sancı takıldı. Doktorumda benimle birlikte yan odamda doğumun başlamasını bekledi. Beni 3 haftadır tanıyan o güzel doktorum son anda değil, benimle birlikte bekledi :) Buda bana güç verdi. Sabah oldu annemin gelmesini bekledim. Onun desteğine çok ihtiyacım vardı. Ve o fotoğrafı bu hikayenin altına paylaşacağım. Epidural olmasına rağmen sabah saatlerinde ağrıları artık çok aşırı hissediyordum ve 8 cm ile saat 11:10 gibi doğuma girdim. Ikınıyorum fakat beceremiyordum. Nefesim hemen kesildiği için ilk 2 ıkınmada pes ettim. Güçlü ıkınamadığım için eşimde benden ümidi kesmiş. :) yapamayacak diyip içi patçalanmış. Yapmam gerektiğini kafama koydum. 5.Veya 6. Tam hatırlamıyorum 11:57de bebeğim kucağımda ben ve eşim ağlıyorduk. Bu ıkınma işi ve nefes egzersizi o kadar azim gerektiren ve doğumun en büyük parçası ki. Egzersizler için çalışmalar yapmanızı öneririm. Doğuma girdiğinizde beni çok iyi anlayacaksınız. 2735 gr Boooolca siyah saçlı, sağlıklı bir bebeğim oldu :) şu an saat 05:50 ve 5 günlük bebeğim yanımda yatağında mis süt ağız kokulu:) tam bir fasülye. Merak ettiğiniz ne olursa hepsini yanıtlarım. Nasıl egzersiz yaptığım, bebeğimin ilk emişi, hastane hikayem, hastane çantam, ne olursa…