Çok geçmiş olsun hiç korkmayın bebeğinizi size harika şekilde teslim edecekler🌸 Preeklampsi sebebiyle doğum yaptım 1850gr doğdu bebeğim. Entübe değil ama solunuma bağlı kaldı 42 gün kuvözdeydi özel hastanede biraz titiz bir hastaneydi. Ama zor kilo aldı hala biraz zor alıyor o açıdan korkmayın kiloyu biraz toparlar takip eder ve verirler inşallah. Süte gelince ben onun için yardıma geldim.
-Lütfen ellerinizle bol bol meme masajı yapın.
-Psikoloji her şey, psikolojik olarak zor bir süreçten geçseniz de bebeğiniz ve siz kahramansınız ve bu zafer sizin. Gücünüzün farkında olun, evladınız da sizden süt bekliyor oradan hemencecik çıkmak için.
-Haşlanmış lahanayı göğüslerinize yatırın tabii yanmayacak sıcaklığa ulaşıp yine de sıcakken. Meme spası diye geçer, sütünüzü artırır ve kanalları açar, mastiti engeller.
-Mastite karşı en iyi şey sürekli sağmaktır. Mümkünse Avent yoksa başka da olur, memeyi yıpratmayacak elektronik pompa edinin ve ilk günlerde yıpratıcı olsa da en geç 3 saatte bir sağın. Bu çok önemli, süt gelmiyor gibi görünse de en geç 3 saatte bir sağarsanız bir süre sonra artıyor kesinlikle.
-Bol su içelim özellikle 1 bardak sağımdan evvel, 1 bardak sağımdan sonra.
-Neyin sütünüzü artırdığına inanırsanız onu tüketince süt artar, kendinize sağlıklı bir şey bulun sürekli tüketime uygun( soğan/ domates/ biber gibi).
- Bestlak damla iyidir. Belki desteklemek için günde 1-2 bardağı geçmeden dozunda Mamsel çay alınabilir.
- Şakır şakır foşur foşur süt geleceğine inanarak sağıyorsunuz, bebeğinizin varsa fotoğrafına bakabilirsiniz.
- Sağım biberonuna çorap geçirin ne kadar sağdığınızı görüp stres olmayın.
- Eşiniz omurga hattı boyunca yapılan oksitosin masajını öğrensin ve yapsın bu süreçte eşin fiziksel yakınlığı ve ruhsal desteği aşırı önemli.
-Lütfen evinize mümkün mertebe misafir kabul edip sinirlerinizi bozmayın, bozmayacak kişiler olsun.
-ALTIN KURAL: Asla ama asla sütünüzü kimseye göstermeyin, sütünüzden söz etmeyin, dolsa taşsa dahi az geliyor, yağı pek yok filan diyin. Süt çok sorulur ve fevkalade nazar olur herkesi de tembihleyin. Tavsiyede bulunana teşekkür ederek bildiğinizi yapmaya devam edin🙏🏻
Hiç korkmayın çocuk gelince sütünüzle yıkayacaksınız🤍