_Sedaa_ Merhaba anneler, 26 haftalık hamileyim. Hâlen şeker yüklemesi yaptırmadım, kimisi yaptır diyo kimisi yaptırma. Aranızda yaptıranlar var mı ?
svgkrtozdmr _Sedaa_ seker yuklemesinden sonra seker hastasi olup duzenli unsilin kullanmaya basladi kuzenim ben suan 31. haftamdayim cok sukur bi problemim de yok yaptirma bence sen duzenli yemene icmene dikkat et Allahim onu zaten korur iceride, ac karnina cocuga bu kadar siviyi yuklemek ne kadar mantikli. 2 dilim baklavaya esdeger diyorlar ama baklava yesen kabul etmezler. Konu goreceli ben masum olduguna inanmiyorum
Seheroz _Sedaa_ 28+4 deyim su fazlalığı sebebiyle gerekli görüldü yaptırdım. 3. Ye hamileyim ilk 2 cocugumda yaptirmamiatim 2.cocugumda da su fazlalığı vardı ve doğum sonrası kuvezde yatmisti o sebepten dolayı 3. De ayni olur korkusuyla yaptırdım. Ve ailemde şeker hastalığı fazla.
serapbttl _Sedaa_ tıpta maalesef tek doğru yok yaptırmakta doğru yaptirmamakta akademik olarak yapılırsa yan etkileri neler hiç araştırmadım yani kanıtı var mı bilmiyorum kendim yaptırdım sınırda çıktı sorun yoktu ama bebeğim hızlı kilo alınca doktorum şüphelendi ve 2 günlük takiple hemen doğuma girdim bebeğim uyanamadi şeker sebebiyle ameliyathaneden direk yoğun bakıma gitti 6 gün kaldı. O sebeple 2.gebeligimde en başından beri ölçüyorum şekerim çıkıyor bebeğim önden gitmeye başladı bunda yaptırır miyim hayir çünkü o içeceği içmek benim için işkence içtikten sonrasıda işkence şeker takibini yaparım tedbirimi alırım ne durumda bilirim en azından. Kısacası kararınız ne olursa olsun şeker cihazı edinin ve takibinizi yapın sorun varsa yada yoksa zaten o size gösterir doktorunuzda ona göre yol izler 🤗
ebrulina _Sedaa_ sizde veya ailenizde şeker hastalığı ile ilgili sorunlar varsa doktorlar tarafından öneriliyor. Kötü bişey olsa bunca yıldır yapılır mı tamamen karşıtlığı çok cahilce buluyorum. Bana da herkes yaptırma dedi ama bence öncesinde insülin direnci olduğu için yaptırdım ve gebelik şekeri çıktı her gün şekerimi ölçüp yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum bu basit gibi gözüken önemli bi konu herkesi dinlememenizi tavsiye ederim
Minikperi Doktorunuz yaptır diyorsa yaptırın yaptırma diyorsa yaptırmayın kimisinin ne dediğinin bir önemi yok. Bana doktorum gerek yok dedi değerlerime bakarak ben kimisini hiç dinlemedim çünkü onların tıp diplomaları yok.
_Sedaa_ Minikperi Doktorların hiçbirine güvenmiyorum. O yüzden çevremde başından geçmiş kişilere soruyorum. Doktorlar değerlere bakmadan ihtiyacım olmayan milyon ilaç yazdı gebeliğimin ilk haftalarında çok gereksiz ilaçlar içmişim bilmeden Allah’tan erken müdahale edildi. Buna da ihtiyaç olmadan yaparlar diye korkuyorum 🥺
_Sedaa_ svgkrtozdmr Aileden 1. Derece de şeker hastalığı yoksa gerek duyulmadığı söyleniyor ama emin değilim 🥲
Pamuk svgkrtozdmr Dünya genelinde bilinmeyen şekerden kaynaklı anne bebek ölümlerinden haberiniz var mı? Benimde arkadaşım şekerden dolayı 32. Haftada bebegini kaybetti otopside seker çıktı.Lutfen yanlış yönlendirip vebale girmeyin. Kuzeninizin genetiginde varmış seker seker yüklemesi dediğiniz şey 2 dilim yoğun şerbetli baklava glikozundan ibaret!!
Damla svgkrtozdmr çok yanlış düşünüyor yanlış yönlendirme yapıyorsunuz şeker kuzeninizde zaten varmış demekki gebelikte şeker problemi yaşayıp sizin gibi bu testleri ve tedaviyi reddedip ne kadar çok bebeğini kaybeden anne var biliyor musunuz sizin burda yaptirma diyebilmeniz için paketli tek bir gıda tüketmemeniz lazım zira glukoz şuan herşeyin içinde var o 50 mg glukozun günde ne kadar fazlasını alıyorsunuz haberiniz var mı? Lütfen sebebi belli olmayan şeyleri bu tür anne sağlığı için gerekli testlere bağlayıp insanların aklını karıştırmayın vebaline girmeyin!!!
Minikperi _Sedaa_ yani Allah kolaylık versin doktorlara güvenmeden bir hamilelik geçirmek sizin için zor olacaktır…
Aybarssmom_ Benim annem şeker hastası maalesef ve tam da bana olan hamileliğinde şeker hastası olmuş 🥲 şuana kadar şekerle ilgili tahlillerim hep güzel çıktı ama doktoruma danışcam yine pek yaptırasım yok ama yaptırmamı gerek görürse yaptırırım
_Sedaa_ Aybarssmom_ 26 haftalık hamileyim sadece iki kere kan ve idrar tahlili verdim, şekerle ilgili zerre bilgim yok
Eliifffff072 serapbttl tokluk şekeriniz kaç çıkıyordu peki? Ben de şeker problemi yaşıyorum da merak ettim
_Sedaa_ serapbttl Tokluk şekerime hiç bakılmıyor maalesef sayılar hakkında hiçbir fikrim yok doktorum ultrasonda bebeğimi zor gösteriyor
serapbttl Eliifffff072 uzun süre ölçüm yapmadım 1 tam gün 1 de akşam ölçümlerini yaptım en son akşam tokluk 173 olunca çağırdı doktorum şimdiki gebeliğimde tokluk genelde 160 170 civarında en yüksek 180 oldu oda 1 gün oldu
Eliifffff072 serapbttl anladım çok geçmiş olsun şekerle mücadele etmek bedenen de psikolojik olarak da zor. İnşallah bebeklerimiz hiç zarar görmeden atlatırız bu süreci🙏
serapbttl _Sedaa_ tokluk sekerine şeker yüklemesi esnasında bakılıyor hastanede onun haricinde siz cihazla kendiniz kontrol edeceksiniz
Ezgikrgz _Sedaa_ Kesinlikle bu konuda doktorunuza danışın nasıl yönlendirirse o şekilde ilerleyin derim. Sizin için en iyisine o karar verecektir. Benim doktorum yaptırmamı tavsiye etti ailemden bir çok kişi kesinlikle yaptırma demesine rağmen yaptırdım çünkü bütün değerlerimizi gidişatımızı doktor kontrol ediyor. Doktorum yaptır dedi ama bende yaptırmak istiyordum hamileliğimin başından beri inanılmaz tatlı şeker yedim 1 2 dilim çikolata kek vs değil gerçekten her gün sabahtan akşama boş kaldıkça tatlı belkide o yediğim tatlılar ondan zararlıydı benim için o yüzden yaptırdım içim rahat etti. Sizede mutlaka doktorunuzla görüşmenizi tavsiye ederim.🙏🏻