Minikperi Bulbulyuvasi Maria ismi mi Türk peki? Benim kızımın adı Bilgehan oğlum Kutluhan olacak bak işte mesela bunlar Türk ismi. Herhalde bilgim var neyin Arap neyin neyin Türk ismi olduğuyla ilgili. Ayrıca kültür denilen bir şey var bizim kültürümüzde Arap, Fars isimleri de var. Tarih bilginiz varsa tabi…
Bulbulyuvasi Minikperi kızımınn ismi kur’anda geçen cennetin isimlerinden. Size daha fazla cevap vermeyeceğim aşağılayıcı üslubunuz ve bolca tarih bilginizle hayatınızda başarılar 😙
Zmnzmn Yabancılar türk veya müslüman ismi koymuyorsa, bence bizim de onlara özenmemiz çok saçma. Bisuru türk veya müslüman kökenli isimler var, koyulabilir.
Catsofmom Hilaldgn Vallahi kimseyi ilgilendirdigini de düşünmüyorum. Dini vs. tüm şeyleri düşünmüşsünüzdür zaten. Bence Maria ismi çok güzel 🥰 Caiz olup olmamasına annesi babası karar versin. Benim çocugumun ismi de Atlas Ateş. Ona da laf ettiler hadleri olmayarak. Size ne siz arap ismi koyunca en iyisi sizinki olmuyor deyin geçin. Çocuk sizin, isim sizin
__mom1 Catsofmom geçen annemin yengesi aramış hiçbir torununun ismi kuranda geçmiyor anneme benim kızın ismi kuranda geçiyor mu diye soruyormuş şaka gibi 😂😂
Eslemim34 Zeynebtahir Neden kendi kafanıza göre yorup yapıp da kadını kafirlere benzeyen biri yaptınız? Mesela maria ismi yasak diye ben hiç bi yerde duymadım görmedim. Yabancılar koyuyor diye biz de koyunca kafir olmuyoruz hanım efendi. Yasak olan isimler bellidir onları koyunca bile kafir olmuyorsun. Anlamı da kötü değil. Tek farkı Türkler de koyulan bi isim değil. Farklılık her zaman güzeldir zaten. Ama bilginiz olmadığı şeyler de yorum yapmamanızı tavsiye ederim. Çünkü bi insana kafir olmadığı halde kafir derseniz siz kafir olursunuz. Bunu araştırmanızı isterim. Bilgiden zarar gelmez.🌸
Zeynebtahir Eslemim34 kafirmi dedim onlara benzemis olur dedim. Hem tabiki kendi kafama gore yorum yapicam size goremi yapacağim. Namaz kilmayanda kafir olmaz ama benzemis olur. Siz ilk önce dini değerleri öğrenin. Oglunuza herri kızinza Elizabeth koyun sonrada müslumanim diye gezin banane. Ben konu sahibine fikrimi yazdim oda musluman degilse zaten kaale almaz.
__mom1 Arkadaş belki kadın Müslüman değil neden saldırıyorsunuz hemen?? Bu ülkede sadece Müslüman yaşamıyor. Herkes dinine saygı bekliyor başkasının dinine neden saygı yok?
Eslemim34 __mom1 Müslümanlar da bu ismi koyabilir. Yasaklanan isimler arasın da değil, Anlamı kötü değil. Sadece yabancılar da maria Türklerde ise Meryem olarak geçiyor. Ama biz de maria koyunca kafir olmuyoruz
Catsofmom __mom1 millet kafayı yemiş. Müslüman olmakla arap olmayı arap adetlerini karıştırdılar iyice. Anlamlı bir isim olması yeterli. Ama anlatamıyorsun hadleri olmayarak herbokologluk yapıyorlar. Kime ne yani
Minikperi Eslemim34 hanımefendi Hıristiyansa zaten sıkıntı yok ama biz uyarmakla mükellefiz. “Kim bir kavme (topluluğa) benzerse o onlardandır.” Buyuruyor peygamberimiz. Yani tırnaklarını bile Yahudilere benzememek için sırasıyla kesmiyor, saçlarını müşrikler uzattığı dönemde kestiriyor. Buna koyulan isimler de dahil maalesef. Sonuç olarak herkesin kendi çocuğu ben görünce yazmak istedim. Beni dinlemek zorunda değil kimse 🌸
Eslemim34 Minikperi Maria ismi bi tek yahudiler koymuyor. Ve isim koyunsa dahi bunun onlara benzetildiği anlamına gelmiyor. İsim konusun da günah olunduğuna dair bi kaynak varsa haklısınız. Demek istediğim bu konuda bişiyle karşılaşmadım. Araştırdım da..
Balkaymak1 Arkadaşlar ben arabım María bizde çok kullanılır Meryem denmez ne kafirliğinden bahsediyorsunuz 😂😂
Minikperi Eslemim34 yahudiler Maria ismini hiç koymazlar zaten. Ezeli düşmanlarının adını neden çocuklarına koysunlar? Peygamberimizin eşi var Maria validemiz mesela o Hıristiyandı ve Müslüman olmadan vefat etti. Fakat kaynaklarda onun adını koyan tek bir tavsiye yok. Ya da koyan sahabi. O da Araptı fakat dediğim gibi Hıristiyandı… günümüzde Hıristiyan Araplar Maria adını kullanırken Müslüman Araplar Maryam şeklinde kullanırlar. İsimlerin kimlik olduğuna inanan bir insanım dediğim gibi bu benim öz fikrim 🌸☺️
Janemarple Herkes de tebliğci olmuş ya size ne, soran oldu mu? Maria tek başına güzel ve ağır bir isim bence yanına başka isim eklemeye gerek yok hiç
Bramasole Hilaldgn ben Nora koyacağım kızımın ismini. Anlamı şerefli,namuslu, onurlu ve tanrının ışığı demek. Bence çok çok güzel. Okunuşu çok kolay bütün dünyada aynı şekilde okunuyor. Maria Nora da güzel uyumlu olurmuş😍
Leylmom Tuliy5 yazılışı da mariadır onun kitaplarda öyle geçer. Söylenişi yazıyor bazı yerlerde mariye diye .