Kbr06 Nrgll bizim ciğerimizin teki kistten gelişmemişti o yüzden iğne vurulduk ablamda erken alabiliriz çocuğu enfeksiyon dan dolayı demişler o zaman vurmuşlardı ciğer geliştirici iğne ben henüz doğum yapmadım ama ciğer geliştirici iğnenin faydasını gördük başka doktorun kurumuş dediği ciğerimiz gelişti iğneyle
MerveErdalKam Nrgll bana 2 dozu 12 saat arayla kalçadan yapıldı. Çok yararlı bi iğne bebek için serumlar iğneler şeker tansıyon oynatabiliyo zaten kontrol aştında olucaksın 24+6 haftalık doğum yaptım iyiyiz ufak sorunlar dışında inşallah herşey yolunda giderde zamanında alırısın yavrunu kucağına 😍
1anne2bebek 28+5 de 12 saat arayla 2 şer doz vuruldum yani 28+5 ve 28+6 da. İkiz gebeyim bebeklerden biri 2 hafta geriden geldiği için önlem amaçlı vurdurduğunu söyledi doktorum. Ayrıca tansiyonum çıktı 14 15 civarı seyrediyor. İğneden sonra ki 3 gün kadar bebeklerin hareketleri epey azaldı hatta günde 1 tekmeyi bile geçmedi diyebilirim. Tansiyonu da yükselttiğini düşünüyorm çünkü kortizon alınıyor vücuda. Bol bol su içmek tek çözümü.
Damlayaz Bende erken doğum riskinden 15 gün yattım 2 doz vuruldu banada zamanında doğum yaptım. Erken olmadı darısı başınıza 🙏
Zeybet Nrgll ben 27. Haftada kasılmadan kaynaklı hastaneye yattım. 2 doz yapıldı ciğer geliştirici. Çok yararlı bir iğne diye biliyorum. Yani en azından kuvöz açısından yararlı.
Nrgll Zeybet evet oyleymis canim.. Yattik bakalim hastanese igneler yapildi serum yiyorum suan.. Bebekler kuvezde cok kalinca gozlerine zarar veriyormus ne kadar kuvezde az kalirsa o kadar iyi diyorlar..
Mortutku Nrgll Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun sağlıkla alırsın evladını kucağına inşallah.Ben ilk bebeğimde 26 haftalıkken iki doz yaptırdım.Bebeğim o hafta doğdu çok şükür solunum sıkıntısı yaşamadı ama çok ufak olduğu için yinede uzun süre küvezde kaldı.Şimdi ikinci bebeğim içinde ilk iki doz yapıldı hastanede yattım iki gün çünkü ciğer geliştiricinin yanında magnezyumda yapıldı.Magnezyum kasılmalarını engelleyip seni rahatlatıyor muhtemelen sende onun için yatacaksın yoksa ciğer geliştirici için yatış yapmıyorlar.Hatta bana iki hafta sonra iki doz daha yapılacak ama yatış yok bu kez umarım sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz 🙏
Nrgll Mortutku amin canim insallh rabbim kimsenin kucagini bos biraktirmasin saglikli bi sekilde hepimize kucagimiza almayi nasip etsin rabbim🙏
Tuba-Sahra Nrgll banada yaptılar kasilmalarim olduğu için yatış yaptım pazartesi akşam sali sabah iğne yapıldı salı gecesinde 31+4 te sezeryan oldum
Mucizelimm Banada yaptılar suyum azalmış su geliyor 23 haftalığım daha sizce Bebek suyu yerine gelir mi serum yiyorum yatış yapıldı
1850 KbraEtli ya merhaba bende ıkı gundur vurunuyorum da benımde yanaklarım ayazda kalmış gıbı kırmızı kızarık oldu. Normal mı yanı bu kızarıklık🙄 panık yaptım bende yorumunuzu görünce sorayım dedım