Benim 2. Gebeliğim . Baştan beri ssvd istiyorum ve son hafta doula ile çalışmaya başladım. Muayeneye gidiyorum, dediklerini yapıyorum ama asla ağrım yoktu ki hep yapılacakları fazla fazla yapıyordum. Doktorum 41. Haftaya kadar bekleyeceğini söyledi hareketleri de azalmaya başlamıştı. 40+6 olduğum gün özel ebeme muayene gittim ama ümitli konuşmuyordu. Eve geldim 2-3 saat sonra sanki gaz ağrısı başlamıştı. Ama zaman geçtikçe artıyor asla rahat vermiyordu . Süre tutmaya başladım 2-3 dakikada 20-30 saniye kadar sürmeye başladı. Doula ile görüştüm evde bekle duş al plates yap hareketlerini yap diyor ama hiç biri rahatlatmıyordu. Doktorum da ağrılarını hisssettiğinde gel hastaneye ssvd olduğun için yakın takip gerekir dedi korkuyordm evde beklemekten. Bi süre daha evde geçirdim hastaneye gittim ebe benimle hep ilgileniyor ama ümitsiz konuşuyordu biraz daha bekleyelim sezaryenede dönebilir falan diye çünkü 10 saat ağır ağrıya 1,5 cm açıklığım vardı ve ağrıyı yaklaşık18 saattir çekiyordum . Artık sezaryene karar verilmeye başladı , Sonradan nasıl oldu bilmiyorum çok hızlı bir şekilde açık başladı doğuma alındım. Hamdolsun Rabbim yardım etti son 1 günüm kala. Şimdi dikişlerim var ama asla sezaryen gibi çekmiyorm . İmkanı olana normal doğumu denemelerini tavsiye ediyorum. Allah hepinize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin 🌸🫶🏻🌸🫶🏻