Minik-ve-annesi İlk defa kısa hazrlk yapicam yeni ewlilik işte 😅🤗 bugün patlıcan fırna atp karnyarklık dolaba attm.fasulye çiğden attm.salatalk cacıklık dolaba atanlar varms tadı nasl oluyor hic denemedim.bide dolmalık biber atanlar var içini doldurmadan atmak istiyorum çiğden mı atyorsunuz yoksa frnda biraz söndürüyor musunz.bide domatesleri çiğden soyup küp küp doğrayıp dolaba atsam tadı nasl olur.yaptklarnzi yazar mısınız fikir olsun ben gibi ilk defa yapanlara 🙏
BirazbundanBirazondan1 Minik-ve-annesi fasulye yi ben kavurup soğunca poşete koyup dolaba koyarım. Patlıcan e biber patlatıp koyuyorum. Kızarma olarak biber kabak patlıcan koyuyorum. Kırmızı ve yeşil biberleri doğrayıp poşete koyabilirsiniz kışın yemek yaparken kullanmak pratik oluyor. Dolma biberi içini ayıklayıp poşete koyarken birde domatesle koyuyorum. Maydanoz ve dereotu doğrayıp poşetler koyabilirseniz
Nurr_22_22 Minik-ve-annesi fasulyeyi domatesle kavurup dolaba attım dolma biberi kurutttum patlıcan kabak kurutucam domatesi konserve yaptım 😁
MorKelebek54 Minik-ve-annesi domateslzleri dolaba atma bence kuzum cok fazla sulaniyo diye biliyorum bende bugun 20 kilodan konservelik yaptim oglen 12 de basladim simdi bitti isim 22 kavanoz felan cikti Allah bereket versin ben once domateslzleri yikadim o yesil yerini ayirdim irice dograyip boandirdan geciirip kaynattim 5 kiloluk tencere sonra yarim tatli kasigi kadar tuz koydum iki kup seker koydum bide kup sekerde neden konuyodu hatirlamiyorum suan da onu da teyzem dedi gecen sene de oyle yapmistik cok guzel olmustu baya bi ugrastiriyo ama degiyo gercketen tabi bahcesi olan varsa kazanda da tek seferde kaynatabilir ben 4 kere 5 kiloluk tencere de kaynattim baya bi yordu beni
busrasss1 Minik-ve-annesi domatesleri rondodan cekip yada dograyarak az bi kaynatarak dolaba koyarsan hicbisi olmuyor biberleri dograyip koyuyorum hicbisi olmadi etin yaninda kokmadi bile dolmalik ilk defa koyuyorum sarma cigden sarip koyuyorum gayet guzel pisiyor patlicanlari kozleyip koydum yogurtlamak icin doger turlu denemedim
Zelihaa23 Annemler salca biber dolmalik kurutuyor kaynanamlar peynir konserve ve fasulye hazirliyor beb sadece karniyariklik patlican biber atacam
Aybarssmom_ Ben 2 yıldır evliyim hamile kalana kadar çalıştığım için kışlık hazırlığı ilk defa bu sene yaptım ama ben bezelye, barbunya, taze fasulye falan temizleyip koydum bana bu kadar ev hanımlığı yeter 🤣
MorKelebek54 Minik-ve-annesi kuzum ikisini bir yapmak yerine aayni biberlerden alip dogaryip buzluga at daha iyi oluyo oyle ki baska yemeklere de koymak icin oratiklik oluyo gercekten
BirazbundanBirazondan1 Minik-ve-annesi koku olmuyor. Denemek için Az doğra dolaba poşetle koy. 15 gün sonra yemeklere koy koku olursa bir daha koyamazsın
Nurr_22_22 Minik-ve-annesi kabaca doğradım biraz suyumu salinca blenderden çektim o şekilde kaynatim kavanozladim daha pratik oluyor kabuğunu da soymuyorum hepsini birden çekince iyice kaynıyor gerek kalmıyor
MorKelebek54 Minik-ve-annesi bildigim kadsriyla hayir kuzum annem de eskiden oyle yapardi ama biberleri biraz kizartmak gerektigi icin ugrasmak istemiyo yasindan da dolayi ama hayir kolmuyo diye biliyorum zaten cok fazla atmassin. Bazit bi sekilde anlatsyim kuzum sana istersen. Biberleri cok iri cok da minik olmicak sekilde dogra sonra yagda biraz kavur ölsün yani biraz. Ardindan istersen domatesleri doga oyle yap istersen kabugunu soy oyle yap istersen az once benim anlattigim gibi yap fark etmez domatezlerii kaynatirken biberleri de koy icine onlarla bi özleşsin ben her seferde 1 saat kaynattip domatesleri sonra kaynatinca konservelere koy, kaapagini bi geri sonra ileri olcak sekilde kapat bi de kavanozu ters koymadan once bi hafif salla pısliyosa baska kapak denersin kuzum
Meriva Minik-ve-annesi Ben dolmalık biberleri yıkayıp içinin çekirdeklerini temizleyip çiğden koyuyorum buzluğa kışın çıkarıp açılmasını beklemeden içini doldurup direkt pişiriyorum lezzetli ve pratik oluyor. Ayrıca tek yemeklik biberleri de yıkayıp doğrayıp poşete koyuyorum. Kışın yine buzlu olarak çıkarıp yemeklere atıyorum koku olmuyor pratik oluyor