Ben iki defa suni sancılı ve epiduralsiz doğum yaptım, sunci sancisiz normal dogumu tecrube etmedigim icin bilemiyorum ama hastaneye gidene kadar ki 5 cm ile gitmistim kizimda, gayet rahat iken suni sanci sonrasi dayanilmaz hale gelen sancilarla dogurdum ve bilmiyorum o anin acisiylami yoksa gerçekten bendenmi kaynakli ikisinde de ikinma asamasi zordu hele kizim 2.dogum olmasina ragmen surec cok daha hizli gelismisti ama.yinede 15 dk boyunca ıkınma ve artik o his olmayinca,ikinamayinca dr ve ebenin karnimdan bastirmasi ve tabi epizyotomi ile anca dogurabilmistim yüzümdeki tüm kilcal damarlarim catlamisti boynuma kadar 😪
Bu kez epidural kesinlikle.istiyorum dedim ama araştırırken ikinma hissinin kayboldugunu soyleyenleride görünce, dr da sureci uzatabiliyor ve evet ikinma hissi kaybolabiliyor istersen 4 cm aciklikdan sonra yapiyoruz dedi, ben acikcasi zaten ikinma asamasinda cok zorlanmis biri olarak sanırım suni sanci almazsam dayanirim epiduralsiz normal dogururum diyorum ,yani oyle hayal edip olumlamalar yapıyorum surekli