Hanımlar başlık için şimdiden özür diliyorum.Ben 3ay önce boş gebelikden kürtaj oldum.Ondada buna benzer kanamalarim olmuştu.Şuan 5+5gebeyim keseyi bugün gördük.Ama 1haftadir devam eden lekelenmelerim vardı sabah kanlar içinde uyandım İlk defa bu kadar çoktu.Hemen hastaneye gittik beta 25297 çıktı.Kese orda ama şekli düzgün değilmiş.Kanamama birşey demiyorlar.Dusuk riskin var hiç kalkma diyorlar hiç kalkmadgim halde devam ediyor.200mg progestan hap kullanıyorum sabah akşam.Birde geçen cuma proton mu ne iğne oldum aynı bu cuma da olcam.Ama bu kanama yattgm yerden çoğalıyor gibi.Rengi bazen kan kırmızı gibi ama çoğu zaman camurumsu ve uzantılı oluyor.Sizce gebeliğim sağlıklı ilerleyecek mi 1hafta sonra kontrolüm var.Yolk kesesi ne zaman görürüm kalp atışını ne zaman duyarım bilmiyorum.Bana yardımcı olacak içimi rahatlatacak biri olursa çok sevinirim.

Hayat70, başlığı ACİLLL 5HAFTADA ÇAMURUMSU KANAMA olarak değiştirdi.

Hayat70 Umdumu kescem artık ya.Neden saçma sapan şeylere cevap var ama yarıdma ihtiyacım olduğu için kimseden ses yok.

Üzgünüm bilgim yok 😞 üstte kalsın diye cevap yazıyorum sırf

Aybarssmom_ Teşekkür ediyorum pskolojim mahvoldu.4yilin sonunda gebe kaldım ikidir başıma gelene bak.Aglamicam diyorum vardır sebebi diyorum ama tutamıyorum kendimi yataktan çıkmıyorum doktor bişey demiyor kanama nedenini bilsem içim rahatlycam yattgim yerden senaryolar kuruyorum.İnan şuan bile ağlıyorum.

Hayat70 benimde oldu camurumsu lekelenme hatta ara ara oldu 12. Haftaya kadr geçti yapılması gerekni yapmiisin en güzel cevabı doktorun vericektir bol bol dinlen ilaçlarında aksatma

Hayat70 öncelikle merhaba, senin yaşadıklarını kız kardeşim 3 ay boyunca yaşadı sıklıkla kanaması oluyordu. Şuan yeni doğum yaptı çok şükür sağlıklı, senin konuya gelecek olursak yanı bir ped dolduracak kadar kotu ise yani biraz sıkıntı olabilecek bir durum. 6 haftadan önce ner kesenin içinde bebek görülmüyor yani bu durumda gitmeden bir fayda olamayacak eğer ağrıların olursa ve dayanamayacak bir durumda olursan doktora gitmeden fayda var. Hiç stres yapma bu daha da kötü yönde etkileye bilir bir çok insan aylarca kanaması olup sağlıklı bebekler doğuruyor. Mesala annem 7. Aya kadar hamile olduğunu bile biliyordu çünkü adet görüyordu. Beklemekten başka çaren yok cnm hakkınızda hayırlısı olsun inşallah sağlıkla gelir.

Hayat70 bende sonuç bulamamisdm neden oldugunu hatta normal hiç bir sknti yok demisdi bı kaç doktr snra gttigim doktr rahim etrafındaki kanamadan olduğunu buldu ve progestan fitil ve iğne kullandm yattım dinlendim geçti insllah snnde gecicektir

Bozomota Öyle yapıyorum canım belki yerleşmedir dediler.Ama 1hafta oldu.Her gün var senin ne zaman başlamıştı.Birde sebebi neymis.Kesen düzgünmuydu.

Canım kanama çamurumsu olması normal kırmızımsı oluyorsa sıkıntı var demektir. Ona dikkat et sürekli uzan oturma bile . Allah yar ve yardımcın olsun . Kalp atışınıda 7 dem aonra duyarsınız diye düşünüyorum

Kahve rengi ama sildikce gelen akintim oldu benim 2 gün 5+2deydim devlette hiç bisey yapmadı özele gittim progestan fitil ve iğne verdi 1ini verdiği gün diğerini 1 hafta sonra yaptırdım muayene günü yine kahverengi pıhtılı akintim olmuştu eve geldiğimde ama doktorum beni muayenede çok rahatlattı şöyle ki eğer sağlıksız bir gebelikse ne yaparsak yapalım tutamayacağız sana masal anlatamayacağım ama saglikliysa sen kovsanda gitmeyecek üzüntü ve stres dusugu tetikler bu yüzden bebeğinin sağlıklı olduğunu ve seninle kalacağını düşünüp mutlu ol hiç kalkma tuvalet ihtiyacı dışında tuvalette ikinma demişti 2 günün akşamı kesildi benim lekelenmem sende iyi düşün ve stres yapma lütfen Bu daha çok tetikliyor birde devlette triaj bölümündeki abi biz gittiğimizde çok rahatlatıcı konuştu tansiyonumu ölctu normaldi kötü bisey olsa tansiyon önce ya düşer ya çıkar bununla baslar demişti

Artemis01 Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun senden.Kardesinizin kesesi normal şekildemiydi acaba.

Hayat70 5. Haftada oldu snra kesildi ve tekrar ara ara geldi nedneide rahim etrafındaki kanamadan dolayiydi nerde yaşıyorsun istanbuldaysan doktorumu oneririm

Hayat70 yazcam ama seni mutlu edecek mi bilmiyorum :( benim ilk kimyasal oldu sonra gebelik oldu, o da kesenin şekli falan düzgündü de doktorum hep dinlen kalkma diyordu bende öyle yapıyordum buna rağmen her gün tuvalete çıktığımda peçeteye kan geliyordu bazen pembemsi bazen kırmızı ve aşırı panik halindeydim progestan kullanmaya başladım iki günde bir doktora gidiyordum herşey normal diyorlardı ama kanama devam ediyordu 9. Hafta da maalesef üzülerek söylüyorum bebeğimi kaybettim kalbi durmuştu ve acil kürtaja aldılar :( sonrası malum eşim o kadar bebek istiyordu ki sanki herşey bizi buluyordu iki ay doktorum dinlenin dedi rahmin de toparlansın sizde toparlanın dedi sonra ikinci denememizde hamile kaldım ama inan hiç düşünmüyordum kalır mıyım kalmaz mıyım ne olur ne biter salmıştım salmam gerekiyordu çünkü psikolojim çok bozulmuştu şuan 35 haftalık gebeyim ne olursa olsun hayırlısı olsun , eşim 1,5 yıl işsiz kaldı ayda bi kaç günlük işe gidiyordu geçimimizi öyle sağlıyorduk bebek haberini aldık bi iki ay sonra eşime öyle bi iş teklifi geldi ki inanamazsın sıfır borçla herşeyini yaptık resmen çocuk bereketiyle gelir sözünü birebir yaşadık . Bebiş ne zaman isterse o zaman geliyor yani uzun oldu kusura bakma :)

turkuaz_ Umarım yolk kesesini görürüz yada içindeki oluşumu.Tesekkur ediyorum yanıtın için.😇