Herkese merhaba hamileliğim boyunca sık sık doğum hikayeleri okuyup başıma neler geleceğini öğrenmeye çalışıyordum, ilk canlı doğumum olacaktı ve çok tedirgin hissediyordum… Öncelikle benim başımda miyom denen bir kist belası vardı ve ilk bebeğimi rahmimde miyomlar olması nedeniyle kaybettim..(11 haftalık) hamileliğimden önce miyom ameliyatı olmuştum(Zeynep kamil hastanesinde) daha sonra bütün miyomları almadıklarını ve tekrar ameliyat olmam gerektiğini söyledi hastane(Resmen alay eder gibi ameliyat yapmak istediler sürekli) o sırada hamile kaldım ve çok geçmeden bebeğimi Zeynep kamil hastanesinde düşük yaparak kaybettim, Zeynep kamil hastanesinde gördüğüm tedaviler ve doktorların tavrı yaşattıkları acılar bende travma oldu ve bir süre hamile kalamadım psikoterapi alarak hamile kaldım tekrar. Gel gelelim hamile olduğumu öğrendim ve 9 ay korku dolu bir hamilelik yaşadım herşey yolunda gitse bile yine de korkuyordum, bütün korkularımı doktorum ve seçtiğim hastaneyle yendim. Doktorum miyom ameliyatı olsam bile normal doğum yapabileceğimi söyledi son ana kadar bekleyelim derken 36 haftalıkken vücudumda ciddi kaşıntılar sivilceler çıktı ve eziyet gibiydi durmadan deli gibi kaşınıyordum ve en son doktor tahliller yaptırdı gebelik kolestazı için ana sonuçlarım normal çıktı, bu süreçte 3 gün üst üste şüphelenip tansiyon ölçtüm ve 15/ 16 değerlerinde yüksek çıktı hep. Doktorum 37 haftanın başında acil hastaneye gelmemi söyledi ve 14.08.23 tarihinde hastaneye kontrole gittim ve doktor vücudumun artık doğum için sinyal verdiğini ve tansiyonun bebeği etkileyeceğini riske atmamak için yatışımı yapacağını söyledi, o anda şok geçirdim hastane çantam evdeydi ve birden yatışım yapıldı o kadar anlık oldu ki herşey odaya aldılar ve üzerimi giydirip ameliyathaneye götürdüler beni. Spinal anestezi istedim ancak istemekle olmuyormuş anestezi uzmanı tam 7 defa iğneyi belimden vurmayı denedi ancak ben pozisyon alamadığım için olmadı ve kemik yapımın müsait olmadığını söyleyerek genel anesteziyle doğum olacağını söylediler, hemen yatırıp narkozu verdiler, 16.30 da ameliyatım başladı 17.21 de oğlum dünyaya geldi.(Bu kadar uzun sürmesi miyom ameliyatını da aynı anda olduğum için) uyandığımda tek sorduğum bebeğim iyi mi oldu çünkü solunum sıkıntısı yaşama durumu vardı, doktorlar ciğerlerinden biraz su çekmişler ve bebeğimi odaya yanıma getirdiler hemen, 1 gün bebeğimle aynı kaldık ikinci gün bebeğim solunum yaparken inlemeye başladı ve sonrasında bebeğimi yoğun bakıma aldılar 5 gün yoğun bakımda kaldı ve tedavisini gördü tabi o 5 gün bende 5 asır gibi oldu çünkü kucağa aldıktan sonra bırakması çok zormuş, Allah kimseye yoğun bakım süreci yaşatmasın. Şimdi bebeğim 7 günlük ve birlikte yan yanayız birbirimize alışmaya çalışıyoruz. Sezeryan doğumla ilgili de korktuğun kadar bir acısı olmadı bende ilk ayağa kalkma bir tık zordu ama acılar içinde bağıracak kadar bir ağrısı yoktu adet sancısı bile daha fazla oluyor inanın. Ne kadar yürürseniz o kadar iyi geliyor ve gaz çıkarmak çok önemli çünkü gaz çıkmayınca göğüs kafesinde batmalar oluyor nefes alırken zorlanıyorsun. Gazım ertesi gün sabah çıktı ondan sonrası zaten rahat geçiyor. Söyleyeceklerim bu kadar sorularınız varsa alabilirim herkese kolay doğumlar diliyorum…🙏☺️