nesli5154 benim mayıs 2021 de verdiğim smear sonucu hpv diğer tipler pozitif ve smear de cin2 çıkmıştı. İlk kartal şehir e gitmiştim. Sonra hemen Zeynep kamile gittim, süreç çok korkuttu etrafımda kimsede yok ve nasıl olacak diye çok üzülmüştüm (bu arada asla bir şikayetim yok siğil de yok ve yaklaşık 1 sene önce evlenmiştim) Zeynep Kamil hemen jinekolojik onkoloji bölümüne yönlendirdi hemen kolposkopi için gün verdiler ve biyopsi aldılar, orda da cin2 yi teyit ettiler ve bana gün verdiler. Leep konizasyon için ameliyat oldum. Onun sonucunda da rahim kanalından cin3 geldi. Doktorlar bir an önce çocuk yap ve hpv aşısı ol dediler. Benim şansım gardasil yani hpv aşısı içindeki 4 tip de negatif ti ve hemen 3 doz oldum.bu sırada tekrar smear ve hpv verdim smear cin1 geldi çok şükür gerilemiş hpv de negatife dönmüştü. Aradan zaman geçti tekrar smear ve hpv verdim bu sefer smear de temiz çıktı hpv hala negatif ti. En son 1 tane daha verdim çok şükür onlar da temiz çıkınca artık çocuk planlamasına geçtik. Toplam süreç benim için yaklaşık 1 buçuk sene sürdü. Bu kişiden kişiye değişebilir. Ama doktorlar ne şikayetle smear vermiştin vs hep bu soruları sordular. Devlette olunca kalabalık bir heyet oluyor bir biri geliyor bir diğeri. Bende çocuk yapmadan önce smear vereyim diye düşünmüştüm yoksa hiç şikayetim yok demiştim. İçlerinden doktorun yan dal asistanı vardı çok ilgiliydi hiç unutmuyorum bana dediki sen 10-15 yıl sonrana çok güzel bir yatırım yaptın iyiki gelmişsin dedi. Çünkü bu cin1 cin2 cin3 öncü hücreler ve hpv ile doğrudan alakalılar
Hpv pozitifliği hücre bozulmalarına sebep olup rahim için ilerde sıkıntıya sebep olabiliyor. Süreciniz inşallah en sağlıklı ve kolay bir şekilde geçer.