Nisa123 ben doğum yapalı 38 gün oluyor 🤗 bebeğimin gelişimi 23. Haftada gerilemeye başladı. Kordonların birinde direnç varmış. Önce gün gün geriledi. Yavaşça hafta oldu. En son enfeksiyondan hastanede yattım 5 gün orda gelişiminin artık durmaya başladığını söylediler. Perinotoloji de gördü aynı şeyi söyledi. Kendi doktoruma gittim. Doktorumla 38+2 ye kadar bekledik. 36. Haftanın ortalarında nişanım gelmişti doktorum belki normal olur dedi. 4 hafta gerilik olunca sezeryan olmak zorunda kaldım. 2590 gr, 49 cm doğdu oğlum. Küvezde kalmadı. Direk getirdikleri gibi emzirdim. 2370le hastaneden taburcu olduk. Ama doğum sonrası gelişim geriliğinden dolayı küçük hafta olduğu için erken doğuma bağlı sarılık olduk. Hafta hesabını yapamadılar bir türlü. Doğum haftasına göre yatış veriliyormuş 😅 14.85 e kadar çıktı sarılığı 15te yatış verilecek dendi 🤷 gelişimi 34te olduğundan normalde yatış mı ne olması gerekiyormuş 🫤 saçma sapan hesaplar ama iyiki yatış vermemişler. Bol bol emzirdim sarılığı düştü geçti gitti. Şuan 40ımız çıkmasına 2 gün var 4 kilo 🤗🤗🤗 Allahıma bin şükür oğlum toparladı.
3 hafta gerilik sonrası tehlikeli sayılıyor. 4 haftada genelde alınıyor bebişler. 2 hafta korkulacak bir durum değil ☺️🥰 beslenmene çok dikkat et. Haftan ilerlemiş haftada 1 artık kontrole gitmen gerekiyor. Çok sıkı bir takip edilmek gerekiyor. Benim doktorum her gün gelsen her gün bile kontrol ederim (evim uzaktı) o yüzden haftada 1 kesin gel demişti. Doktor çok önemli bu süreçte. Muayenelerinizi asla aksatmayın.