06Busbus Merhaba arkadaşlar. Perinatoloji bölümü bebeğin kalbinde parlaklık olduğu için fetal eko çektirmemi söyledi. Perşembe randevum var. Parlaklık çıkan tecrübeli anneler, sonuçlarınız nasıl oldu?
Slnaycn 06Busbus merhaba bizimde 22 hafta iken parlaklık göründü doktor onemseme 28. Haftaya kadar geçer demişti 24 tr gittik geçmişti. Diğer sonuçları normalse bunu önemsemiyor doktorlar genelde
Zeze03 06Busbus bizde de detayli ultrasonda çıkmıştı üfürük diyorlar hamileliğin sonuna doğru geçiyor geçmezse de doğumdan sonra bir yaşını bekliyorlarmis tedavi icin dert etme canım çoğu bebekte oluyor
Kanalize 06Busbus detaylıda kalpte mikro parlaklık çıkmıştı önemsenecek bir durum yok dendi kendiliğinden geçiyormuş boyutu da önemli tabi
Elifaco 06Busbus öncelikle merhaba ben 18. Hafta da kendi doktorum dışında bir kadın doğum doktoruna gitmiştim kalbinde parlaklık olduğunu söylemişti down sendrom belirtisi falan dedi 21. hafta detaylı otursana girdiğimde çok şükür her şeyimiz temiz çıktı zaten ben nifty testi de yaptırmıştım 10. haftada detaylı ye gidene kadar o üç hafta banada ızdırap olmuştu detaylı bakınca doktorum çoğu hamilelerde son aylarına doğru kapandığını söyledi bazı bebeklerde doğumdan sonra da kapana biliyor mus yani tek başına kartta parlaklık aslında bir şey ifade etmiyormuş yanında başka bulguların da olması gerekiyor kendi kadın doğum doktorum da bana ben bunu gördüğümde bile sana söylemezdim demişti önemsiz bir şey demişti yaptırdım testlerden dolayı sanırım bilmiyorum çoğu gebeliklerde oluyor muş canını sıkıp be beni sitrese sokmayın ben onu yaptım çok pişmanım
06Busbus Teşekkür ediyorum arkadaşlar içimi rahatlattınız. Bizde 21 haftadayız başka sıkıntı çıkmadı şükür. Ayrıntılıda küçük bi parlaklık çıkınca perinatoloji ekoya yönlendirdi. Önlem amaçlıdır diye düşünüyorum
Zeze03 06Busbus aynen canım önlem amaçlı ama merak etme çoğunluk oluyor ama geçiyor down sendromu belirtisi falan yazıyorlar öyle ama sen pozitif düşün kötü dusunursen kötü olur içini ferah tut bende korkmuştum ama sonradan okuyunca araştırınca atlattım korkma sende
Skarakas 06Busbus kizimin kalbinde parlaklik var demislerdi detayli ultrason da. Doktorum tek basina kalbinde olan parlaklik bir sey ifade etmez baska yerlerde de olsaydi sorun olabilirdi demisti dogumdan sonra cocuk kardiyolojisine gosterirsiniz demisti gosterdim 6 aylikken ve 3 yasina girmeden herhangi bir sorun olmadigini soylediler cok sukur.
Abaegrkk Haftada bende perinatologa gitmiştim kalpte parlaklık var demişti Dr. ama tek başına bir şey ifade etmez yanı sıra başka sıkıntılarda olsaydı bir üst teste yönlendirirdim o yüzden bekleyin dedi. Su an 39. Haftadayim ve kalpte parlaklık görünmüyor dedi doktorum geçmiş yani. Bekle çoğu gebenin başına gelmiş duyduğum kadariyla